MENÜ
2024. árpilis 20.
Tivadar
Ez lesz a fogkrémes tubus alternatívája

Ez lesz a fogkrémes tubus alternatívája

napmintnap.com

Ami nagy pozitívuma lesz ennek az adagolónak, hogy újratölthető lesz a fogkrém.

Gondolkodtunk már azon, hogy miért tubusban van a fogkrém annak ellenére, hogy a végefelé már kész szenvedés kipréselni belőle a krémet? Nos, az egyszerű válasz azért, mert nagyon könnyű a használata, tele állapotban egy apró nyomás után kinyerhető a fogkrém kenődés és tárgyak összekenése nélkül, a kupakkal pedig légmentesen vissza is zárhatjuk, hogy ne száradjon ki és ne vesszen kárba.

Na de mi van akkor, ha elérünk a tubus végére? Akkor kezdődik a türelemjáték, a tubus feltekerése, nyomogatása, préselgetése és ez különösen idegesítő helyzet, ha valaki nem a legvégéről kezdte el kifelé préselni, hanem mondjuk a közepéről. Úgyhogy évtizedek óta nincs változás a kiszerelés formátumában, volt ugyan néhány kezdeményezés, de azok gyorsan elhaltak, mert nem voltak költséghatékonyak.

Most egy spanyol cég megint nekifut a változtatásnak, egy pumpás adagoló képében, ami egy az egyben hasonlít a szappanadagolókra. Egyes újságok már a 2020-as év nagy újításáról írnak, bár a koronavírus-járvány miatt elképzelhető, hogy idén nem tud majd forgalomba kerülni. Ami nagyon nagy pozitívuma lesz ennek az adagolónak, hogy ebbe viszont újratölthető lesz alulról a fogkrém, ha kifogyott belőle – már csak a kérdés, hogy miből töltjük majd újra.

A kis adagoló egyébként kinézetét tekintve is nagyon trendi, állítólag alakját egy spanyol öbölben keringő sirályról kapta és a cég minden fórumon hangoztatja, hogy teljes egészében környezetbarát megoldásról van szó, tehát a felhasznált anyagok és az újrahasznosítás koncepciója is a környezetvédelem felé nyitott vásárlókat célozza meg, mert hát értelemszerűen adagolóban vásárolva kicsit más árfekvése lesz majd a fogkrémnek. Ha pedig már új trendek, itt írtunk 2021 várható fürdőszobai trendjeiről!