MENÜ
2024. július 20.
Illés
Elegáns és sportos a limitált szériás Ranger

Elegáns és sportos a limitált szériás Ranger

player.hu

Raliautókat építő műhelyből került ki ez a Ford Ranger.

Újabb modellel bővül a Ranger eddig sem szűkös kínálata, érkezik az MS-RT változat, amit a Ford-raliautókat is építő műhelyben készítettek.

A Ranger különböző változatai közül továbbra is a sivatagi versenyek ihlette Raptor a kedvencünk, de a Ford most előállt egy újabb modellel, ami esélyes lehet erre a címre. Az MS-RT kivitel alapját a csúcsfelszereltségnek számító Wildtrak adta, de ezt a pick-upot a Ford-raliautókat is építő M-Sport műhelyében vették kezelésbe.

A külsőjéről azonnal felismered, hogy ez a sportos változat, hiszen a Ranger egyedi hűtőmaszkot és lökhárítókat kapott, fellépők helyett sportos küszöbökkel, és a sárvédőket is kiszélesítették, még ha nem is annyira, mint a Raptoron.

A terepjárón szokatlanul jól mutató 20 colos könnyűfém kerekeket az OZ Racing szállította hozzá.

A csak fekete, fehér vagy szürke színben rendelhető Ranger MS-RT egyedi varrású bőrüléseket kapott. A motorjának nem volt szüksége változtatásokra, hiszen eddig is a legerősebbek közé tartozott.

A kétliteres turbódízel 213 lóerőre és 500 Nm nyomatékra képes, széria hozzá a 10 fokozatú automata sebességváltó.

 A Ranger hangja is sportos lehet a kívánságra rendelhető, okostelefonnal vezérelhető Maxhaust kipufogó-hangrendszerrel.

A Ford pick-upja pedig munkagépnek is beválik, hiszen 1098 kilogramm a teherbírása és 3,5 tonnát vontathat. A Ranger MS-RT limitált szériában készül, és még az idén rendelhető lesz a márkakereskedésekben.