MENÜ
2024. árpilis 27.
Zita
Eldurvult rivalizálás a női röplabdaligában

Eldurvult rivalizálás a női röplabdaligában

telex.hu/Csurgó Dénes

Mindkét csapat elég kemény vádakkal állt elő, ami most kezd közleményháborúvá alakulni.

Kicsit eldurvult a rivalizálás a röplabda Extraliga negyeddöntőjében összecsapó Fatum-Nyíregyháza és a székesfehérvári MÁV Előre között. A párharcot a fehérvári csapat nyerte 3-2-re, de a meccsek után mindkét csapat elég kemény vádakkal állt elő, ami most kezd amolyan közleményháborúvá alakulni.

Az egész ott kezdődött, hogy Nina Kocić, a Fatum feladója kirakott egy képet az Instagramra, amelyet állítása szerint az egyik meccs előtt a székesfehérvári öltözőben fogadta őket. Ezen három kép látható, amelyeket dartsnyilakkal szurkáltak össze, mintha azokra dobáltak volna. A képeken Kocić mellett Nagy Sanja, a Fatum másik játékosa és egy csapatkép látható a nyíregyházi csapatról. A képhez fűzött kommentárjában Kocić azt kérdezi, hogy a magyar röplabdaközösség szerint ez mindenképpen hozzátartozik-e a sporthoz. A posztját több csapattára is megosztotta, akik az M4sport cikke szerint arra is panaszkodnak, hogy a Székesfehérváron játszott meccseik során csak kevesebb mint másfél órával a meccs előtt engedték be őket a csarnokba, az öltözőjükben pedig hatalmas víztócsák fogadták őket.

A MÁV Előre közleményben reagált az M4sport oldalán megjelent vádakra. Ebben egyrészt azt kérdezi a csapat vezetése, hogy a Fatum játékosai hogyan kötöttek ki a MÁV játékosainak privát öltözőjében, mert szerintük ott volt a bizonyos kép, és „ahol belső szakmai információk is találhatók”. Az összeszurkált képeket amúgy „gyerekes csínytevésnek” minősítette a klub közleménye, amivel a játékosok valóban átlépték a sportszerűség határait, és amiért elnézést kérnek.

Viszont a közlemény szerint a Fatum részéről sem minden a sportszerűség jegyében zajlott. „Pillanatnyilag a MÁV Előre SC-nél a dokumentumok előkészítése zajlik azzal kapcsolatban, hogy az egyik mérkőzés közben dominikai játékosunkat női és emberi mivoltában megalázó, minősíthetetlen jelzőkkel illette anyanyelvén (spanyolul) az ellenfél vezetőedzője Adrian Chylinski, amivel kapcsolatban a játékos klubunknál bejelentést tett” – írja a csapat.

Az összeszurkált képekről Pallag Ágnes, a MÁV Előre csapatkapitánya így nyilatkozott: „A legtöbb csapatnál előfordulnak hasonló motivációs módszerek. Nem állt szándékunkban bárki érzéseit megbántani. Gondolatban és fizikailag sem ártottunk senkinek, és álmunkban sem gondoltuk, hogy kijut az öltözőből. Sajnáljuk, hogy ez a helyzet kellemetlenül érinti a Fatum-Nyíregyháza játékosait, de a szezon után szívesen meghívjuk őket egy barátságos dartsmeccsre, ahol tisztázhatjuk a nézeteltéréseket.”