MENÜ
2024. árpilis 25.
Márk
Egymillió adag ételt gyűjtött össze a kisfiú

Egymillió adag ételt gyűjtött össze a kisfiú

index.hu

Egy 12 éves amerikai kissrác egymillió adag ételt gyűjtött össze rászorulóknak.

Mace Massingill egy 12 éves texasi fiú, aki hétéves kora óta gyűjt ételt rászorulóknak. Amikor elvitte az összegyűjtött ételt a 2019-es hálaadás után a Central Texas Food Banknak, akkor megtörtént az, amire talán ő sem számított: átlépte az egymillió adag összegyűjtött ételes határt.

Az egész akkor kezdődött, amikor öt évvel ezelőtt Mace szülei olyan hálaadási vacsorát tartottak, ahol a vendégeket arra biztatták, hogy hozzanak ételadományokat is, és a vacsora után vigyék el az ételeket egy közeli élelmiszerbankba. Az összegyűjtött ételeket Mace vitte el a szüleivel. „Azt mondta az élelmiszerbankban az önkéntes, hogy 'Nélküled 147 ember nem jutna ennivalóhoz'". Ez a mondat bevésődött a hétéves agyába, felfogta, hogy vannak olyan emberek, akiknek nincs otthon semmi ételük. Akkor mondta, hogy ő is tud ez ellen tenni valamit” – mondta a fiú anyukája, amikor leadták a 2019-es ételadagot.

Mace több célt tűzött ki maga elé. Először ezer adag ételt akart összegyűjteni egy év alatt. Több mint ötezer jött össze. A következő évben tízezer volt a cél, de több mint harmincezer lett a vége. Ezután jött egy nagy ugrás és a kétszázezres cél. Ez is megvolt, így 2019-re elért oda, hogy összesen 1 132 424 adag étel jutott el az élelmiszerbankba neki köszönhetően.