MENÜ
2020. október 22.
Előd
Egyelőre nem tudni, miért zuhant le egy MIG 21-es Szerbiában

Egyelőre nem tudni, miért zuhant le egy MIG 21-es Szerbiában

24.hu nyomán, fotó: index.hu

Egyelőre nincs hivatalos információ az esetleges áldozatokról.

Loznica környékén, Brasina falunál lezuhant egy katonai repülő – írja a szerb sajtó alapján a Szabad Magyar Szó. Szemtanúk szerint a gép nagyon alacsonyan repült, a Cer hegység felől Zvornik felé tartott, amikor hatalmas robaj hallatszott, lezuhant.

A Blic információi szerint egy MiG–21-essel történt a baleset, amely után a helyszínre rendőri egységek, illetve tűzoltók érkeztek. Egyelőre hivatalos információ nincs a balesetről, nem érkezett hír a sérültekről, az esetleges áldozatokról.

 

A Vajdaság Ma azt írja, hogy a védelmi minisztérium megerősítette, valóban egy MiG–21-es zuhant le. 9 óra körül Mali Zvornik közelében. A gép a napi rutinfeladatok ellátása miatt szállt fel.

A hadsereg mentőalakulatokat küldött a helyszínre. Arról továbbra sincs hivatalos információ, hogy a két pilótával mi történt, mi okozta a katasztrófát.
Meg nem erősített hírek szerint egyikük meghalt, társát még keresik.

A Pannon RTV is közölte azt a nem hivatalos információt, hogy a gép egy helyi lakos udvarában zuhant le, a tulajdonos megsérült. Egy helybeli szerint a MiG–21-es korábban is olyan alacsonyan repült, hogy majdnem a házára zuhant, de folytatta röptét, majd éles fordulatot vett és egy landolt. A környéket megdöbbentette, hogy ez megtörténhetett.