MENÜ
2024. árpilis 19.
Emma
Egész Milánót, vagy akár a határokat is lezárhatják?

Egész Milánót, vagy akár a határokat is lezárhatják?

24.hu

Magyar férfi Olaszországban: „Sokan számítanak a határok lezárására”.

Egy magyar férfi számolt be az Indexnek az olaszországi koronavírus-helyzetről: Lakos Tamás, aki Milánóban jár egyetemre azt mondta, érezni a pánikot, több tartományban is katonák által biztosított karantént kellett felállítani a vírus miatt.

A lap kollégája Milánóból vasárnap azt jelentette, hogy a városban nincs jele a vírusnak, Lakos Tamás szerint viszont az emberek arra készülnek, hogy akár egész Milánót is lezárhatják.

A magyar diák elmondása szerint a környéken az emberek elárasztották a bevásárlóközpontokat, így estére több helyen üressé váltak a polcok. Hétfőtől az összes iskola és egyetem bezár, este hattól pedig a szórakozóhelyek, színházak és a mozik is. Továbbá elmaradnak sportesemények, valamint bezárják a sportközpontokat és edzőtermeket is.

Megjegyezte, hogy külföldi diáktársai közül sokan hazarepültek, aki pedig ott maradt, bevásárlással igyekszik felkészülni. Úgy véli, nagyon labilis a helyzet, minden nagyon gyorsan történik, így nincs elegendő idő a felkészülésre.

Tapasztalatai alapján az emberek mérgesek, a kormányt és a hivatalokat hibáztatják azért, hogy nem tettek meg mindent a vírus megfékezése érdekében. A magyar diák úgy érzi, többen szigorúbb intézkedéseket várnak, ebbe akár a határok lezárása is beletartozhat, amire egyébként sokan számítanak is.