MENÜ
2024. március 28.
Gedeon, Johanna
Csatornába öntik az orosz vodkát

Csatornába öntik az orosz vodkát

startlap.hu

Különös módját választotta sok-sok Amerika italbolt, étterem és kocsma Ukrajna melletti kiállásuknak.

Itthon is van olyan vendéglátóhely, amely már elvi okoknál fogva nem értékesít orosz vodkát, de az Egyesült Államokban ennél már tovább mentek.  Az orosz invázióval szembeni ellenszenvüket úgy fejezik ki, hogy nemes egyszerűséggel kiöntik a polcaikon lévő vodkás üvegek tartalmát a csatornákba – írja az Index.hu.

Természetesen ezt nagy részük nem felejti el dokumentálni, tele is vannak a közösségi portálok ezzel kapcsolatos képekkel, videókkal.

Így tettek a Las Vegas-i Evel Pie törzsvásárlói is, akik az elmúlt hétvégén csak azért vásároltak 300 dollárnyi összegért sok-sok üvegnyi Russian Standart vodkát, hogy az étterem előtt a csatornába öntsék mindazt.

Ezzel párhuzamosan a tulajdonos, Branden Powers most 5 dollárért árulja a Nemiroff ukrán vodkát, amelynek értékesítéséből származó teljes bevétellel a Vöröskeresztet támogatja.

Powers kiemelte hogy nincs semmi gondjuk az oroszokkal, kiállásuk kizárólag Putyin ellen szól, illetve arra igyekeznek összpontosítani, hogy anyagilag segítsék a háború károsultjait.