Tam_Bau
MENÜ
2023. december 1.
Elza
Bevándorlóként spanyol városokba érdemes költözni

Bevándorlóként spanyol városokba érdemes költözni

magyarnarancs.hu

Vajon melyik város a legjobb a bevándorlóként? Európa lenyomja a többi kontinenst? Igen is meg nem is.

Elkészült az InterNations idei felmérése a külföldre kivándorlók körében, ami alapján összeállt a friss lista, hogy melyek a legjobb és legrosszabb városok a világon a kiköltözők számára, írja a Portfolio.hu a Bloombergre hivatkozva. Az Expact City Ranking 2014 óta mutatja be a kivándorlók véleménye alapján összeállított listát – Budapest nem szerepel az ötvenes listán.

Az idén Valencia végzett az első helyen, mert jó a klíma, a helyiek kedvesek és munkát is lehet vállalni. Az első tízben ott van még Madrid is, Barcelona pedig a 14., vagyis Spanyolországban ezek szerint egész jó lehet külföldiként boldogulni. A listát az életkörülmények, az árak, az emberi környezet és a munkalehetőségek alapján állították össze. Ezek alapján olyan kellemes városok, mint Milánó vagy Franfurt meglehetősen hátra kerültek, a drágaság és Milánó esetében a körülményes munkavállalás miatt.

Az első öt város Valencia, Mexikóváros, Dubaj, Lisszabon és Madrid, az utolsó öt pedig Hongkong, Isztambul, Párizs, Frankfurt és Johannesburg. Az egyes részterületeken természetesen más és más az első helyezett, így például munkát vállalni Koppenhágában a legjobb, a digitalizáció Tallinnban, az emberek viszont Mexikóvárosban a legbarátságosabbak.