MENÜ
2024. árpilis 27.
Zita
Befutott New Yorkba a világ legnagyobb kórházhajója

Befutott New Yorkba a világ legnagyobb kórházhajója

index.hu

A hajón 12 műtő van, és ezer kórházi ággyal rendelkezik.

Miközben a hivatalos adatok szerint elhunyt a járvány ezredik áldozata is New York államban, lassan készen áll az a 68 ágya szükségkórház, amit a Central Parkban húztak fel villámgyorsan. Az államban eddig 59 000 esetet regisztráltak.

New York városa az egyik legnagyobb járványgóc az USA-ban. A kormánytól kapott segítség első hulláma tegnap érkezett meg, a CNN szerint

2500 lélegeztetőgépet,
8 918 000 arcmaszkot,
179 328 arcvédőt,
1 570 300 kesztyűt
és 476 565 N95-maszkot
osztanak szét a kórházak között.

Hétfőn megérkezett az amerikai haditengerészet kórházhajója, ami enyhítheti a New York egészségügyi ellátórendszerére helyeződő nyomást. A városban már most közel tízezer kórházi ellátásra szoruló beteg van, és 66 490 ezer fertőzöttről tudnak. A következő hetekben valószínűleg még többen kórházba kerülnek majd. Az intézmények próbálnak felkészülni erre, de biztosan túl lesznek terhelve. Ezt próbálja majd csökkenteni a kórházhajó, ahová koronavírusos beteget nem visznek majd, hanem az alapellátásba segít be. A hajón 12 műtő van, és ezer kórházi ággyal rendelkezik. A polgármester, Bill de Blasio köszönetet mondott az amerikai elnöknek, Donald Trumpnak, hogy odaküldte a hajót, de az is megjegyezte, a mostani kórházi kapacitás háromszorosára lesz szükség.