Tam_Bau
MENÜ
2024. május 3.
Tímea, Irma
Az év színei a világító sárga és a nyugodt szürke

Az év színei a világító sárga és a nyugodt szürke

lakbermagazin.hu

Egy helyett két színt választott 2021-re az év színének a Pantone intézet.

Az aktuális színtrendeket minden évben meghatározó Pantone intézet 2021-re kettőt is választott az év színének: nyugodt szürke és világító sárga (PANTONE 17-5104 Ultimate Gray + PANTONE 13-0647 Illuminating). Véleményük szerint a két árnyalat párosítása az erő és a remény üzenetét közvetíti, a két szín együtt felemelő és emlékezetes.

A világító sárga élénk és vidám, egy pezsgő, napenergiával átitatott, melegítő színárnyalat. A szürke olyan szilárd és megbízható elemeket képvisel, melyek örök és stabil alapot nyújtanak. Ez a két egymástól független szín erős színpárosítást hoz létre, összekapcsolja a komoly, mély érzéseket egy napsütéses nap optimista ígéretével.

A lakberendezésben a szürke színt rendkívül sokoldalúan használhatjuk. Egy nappaliban pl. – különösen a világjárvány idején, amikor a lakótér irodahelyiséggé is válik – a szürke árnyalatai tökéletes alapot teremtenek, elég nyugodtak, semlegesek ahhoz, hogy megfeleljenek a helyiségben végzett különböző tevékenységeinek. A dekorációban, különböző kiegészítőkkel használt sárga szín egyensúlyt teremt hűvös és meleg között.