MENÜ
2024. június 25.
Vilmos
Autók után kerékpárok a Peugeot-tól

Autók után kerékpárok a Peugeot-tól

autonavigator.hu

Az ételfutárokra és a családosokra is céloz a Peugeot kerékpárja.

Szinte már teherkerékpárnak is hívhatjuk a Peugeot legújabb kétkerekűjét, amit még riasztóval is felszereltek.

Ebbe bőven fér csomag

A Peugeot-t legtöbben az autóiról ismerjük, pedig kerékpárok gyártásával is foglalkoznak. Sok más márka kínálatában vannak biciklik, de azok általában csak marketingcélból felemblémázott, külső beszállító által készített darabok - ezzel szemben a Peugeot már történelme korai szakaszától kezdve tervez kétkerekű járműveket. Armand Peugeot 1882-ben létrehozta a Cycles Peugeot vállalatot, és még abban az évben megépítette és eladta első velocipédjét. A vállalat azóta eltérő intenzitással és változó keretek között, de folyamatosan fejleszti, gyártja és értékesíti kerékpárjait.

Két gyermeknek is van hely hátul

 

Számtalan érdekes koncepciót láthattunk már a Peugeot Cyclestől, például egyszer mutattak egy vázba épített laptoptartóval ellátott tanulmányt. Most egy kockázatitőke-befektetésüket kamatoztatják: 100 millió eurót áldoztak a BeWeel nevű start-upra, aminek első gyümölcsét szüretelik. Közös munkájuk egy elektromos rásegítésű kerékpár, ami több kivitelben is gyártható. Az alapverzión kívül van olyan, aminek a hátsó része a hosszabb, ahol akár két gyermek is utazhat, valamint egy elöl hosszított változat, ami jelentős csomagteret kínál. Mindezzel tehát az egyéni kerékpárosokon kívül megcélozzák azokat, akik családostul szeretnénk tekerni, valamint azokat is, akik két keréken végeznek futár munkát.

A kerékpár vonalait a Peugeot tervezői álmodták meg

A BeWeel más területen is formabontó, hiszen széleskörű digitális szolgáltatásokat építettek a biciklijük köré, aminek minden egyes eleme egy alkalmazáson keresztül érhető el. A töltöttségi szint ellenőrzése mellett van ebben navigáció, útvonal-statisztikák, időjárás-előrejelzés, sőt: lopásvédelem és riasztóberendezés is. Mindezek mellett szintén online lehet intézni a vásárláshoz és a karbantartáshoz kapcsolodó ügyeket, valamint az okos szoftver azt is tudja, az akkumulátornak mikor éppen mennyi rásegítést kell biztosítania a leghatékonyabb energiafelhasználás érdekében. A Peugeot dizájnerei által rajzolt biciklik 2023 év végétől, 2024 elejétől erősítik a Peugeot Cycles hagyományos mechanikus és elektromos kerékpárjainak széles választékát. A hálózatba kapcsolt, új e-bringák a várakozások szerint a Peugeot Cycles összes globális piacán elérhetők lesznek, vételáruk azonban egyelőre nem ismert.