MENÜ
2021. szeptember 21.
Máté, Mirella
Angol tetoválóművész, japán technikával

Angol tetoválóművész, japán technikával

autonavigator.hu

Vajon egy új divatirányzatot látunk megszületni a tetovált Lexus képében?

Állítólag még soha senki nem készített olyan alkotást, mint a brit tetoválóművész, aki egy Lexus UX-hez nyúlt értő szemekkel.

Ez a világ első tetovált autója. Először én is csak pislogtam, nem értettem, hogyan is lehet egy autót tetoválni. Biztosan csak fényezésre gondolnak, de nem. Ugyanakkor egészen magától értetődő, hogy mit is jelent egy autó tetoválása. Hát persze, hogy a gravírozást! Persze a munka ezzel nincs elvégezve. A folyamatba a Lexus és Claudia De Sabe nyújt betekintést. A japán luxusmárka ugyanis a brit tetoválóművészt bízta meg a a különleges feladattal, hogy egy Lexus UX-et „varrjon szét”. Méghozzá egy tradicionális japán motívummal.

Ez pedig nem más, mint a koi. Egy dekoratív, tenyésztett pontyfajta, amelyet Japánban a szeretet és a barátság jelképeként tartanak számon. Az irezumi – a hagyományos japán tetoválóművészet – világában erőt, gazdagságot, határozottságot, függetlenséget, kitartást és jó szerencsét tulajdonítanak a koi grafikának. Ám Claudia De Sabe, most kénytelen volt félretenni a megszokott tetováló eszközöket. Helyettük egy finom hegyű kézi fúróval dolgozott. Ezzel távolította el a fehér autóról a fényezést, hogy az alatta láthatóvá váló, nyers fémlemez háromdimenziós körvonalként rajzolja ki az autó teljes oldalát beborító mintát.

 

Miután elkészültek a kontúrok, öt liternyi autófestéket vitt fel kézzel, hogy kiemelje a részleteket. Végül következett egy kis aranyfüst és a lakkozás. A végeredmény pedig lenyűgöző, és az elméletileg a világon egyedülálló, tetovált UX simán használható. Igaz, egy kőfelverődés után sikítófrászt kapna a tulajdonsoa, ha egyáltalán magánkézbe adnák a szakértők becslése szerint körülbelül 46 millió forint értékű kis Lexust.