MENÜ
2024. árpilis 30.
Katalin, Kitti
Álomszuszék elefántfóka, a garázs előtt

Álomszuszék elefántfóka, a garázs előtt

vezess.hu

Élünk a gyanúval, hogy munkatársai kinevették a nőt, amikor kiderült, miért nem tud bemenni dolgozni.

Egy mintegy 600 kilogrammos déli elefántfóka – mely a létező legnagyobb fókafaj a világon – gátolt meg kedd reggel egy Tasmaniában élő ausztrál nőt abban, hogy elinduljon dolgozni, írta meg a Guardian.

Amber Harris abban a hitben riadt fel a reggeli órákban, hogy valaki betört az autójába. „Kinéztem a hálószobám ablakán, és nem, Neil volt ott, aki egyenesen rám nézett” – emlékezett vissza a különös pillanatra Harris. A déli elefántfókát a helyiek nevezték el Neilnek: már a tengeri természetvédők is arról tartják számon, hogy köztudottan a lakott területekre merészkedik. Neilnek még saját Instagram-profilt is készítettek.

 

Harris megpróbálta megközelíteni a garázsát, viszont az elefántfóka kitartóan az autó mellett, illetve alatt szunyókált. Értesítette a főnökét is, jelezve, hogy aznap nehézkesen tudja majd felvenni a munkát, de a történtekre való tekintettel szemet hunytak a késése felett. Bár Neil alig néhány órával később továbbállt, egy szakértő szerint ilyenkor akár három-négy hétig is a gyepen heverhet a fóka, ráadásul meg kell várni, amíg magától távozik.