MENÜ
2024. május 7.
Gizella
Alig ismert autós útvonalak

Alig ismert autós útvonalak

roadster.hu

A csodás tájak, történelmi helyszínek és színes falvak.

Ismerjük az ikonikus az autóutakat a 66-ostól kezdve a szomszédos Transzfogarasi útig, ami Románia és Európa egyik autósturista-mágnese. Most viszont olyanokat mutatunk, melyekről méltatlanul kevés szó esik.

A győztes az észak-írországi Causeway Coastal Route lett, amelynek a Tripadvisoron kapott értékelései több mint kilencvennyolc százalékban pozitívak, mégis mindössze 23,700 online keresést gyűjtött be az elmúlt évben.

Az oldal matematikája szerint ezzel kiérdemelte a világ leginkább alulértékelt útjának címét.

A csodás tájakon, történelmi helyszíneken és színes falvakon át vezető etap a nyüzsgő Belfasttól Londonderry városáig húzódik, és az ország legszebb látnivalói közé tartozik.

A második helyezett a lenyűgöző Route des Crêtes Franciaországban, ami egy nyolcvankilenc kilométer hosszú útvonal a Vogézek hegységben, az ország keleti részén. Rendkívül szép, ám valamilyen oknál fogva tavaly csupán 131,200-an kerestek rá. A vélemények közel kilencvenkilenc százaléka pozitív, így végül 8,27/10-es pontszámot kapott.

A lista harmadiktól hatodik helyéig egyaránt amerikai útvonalakat találni, köztük a Foothills Parkwayt, amely a kelet-tenessee-i Great Smoky Mountains mentén halad; a vadregényes Lamar-völgy Wyomingban; a gyönyörű coloradói Trail Ridge Road; és az epikus montanai epikus Beartooth Highway.

Íme a top 10:

Causeway Coastal Route, Észak-Írország
Route des Crêtes, Franciaország
Foothills Parkway, USA
Lamar Valley, USA
Trail Ridge Road, USA
Beartooth Highway, USA
Route Napoléon, Franciaország
San Juan Skyway, USA
Needles Highway, USA
Great St Bernard Pass, Olaszország