Tam_Bau
MENÜ
2024. árpilis 26.
Ervin
Afrika leggazdagabb embere...

Afrika leggazdagabb embere...

index.hu • fotó: cnbc.com

...egyszer kivett a bankból 10 millió dollár készpénzt, csak hogy megbizonyosodjon róla, tényleg gazdag.

Aliko Dangotét méltán tartják Afrika leggazdagabb emberének, a vagyonát 10 milliárd dollárra becsülik, 2014-ben ő volt a világ 23. leggazdagabb embere, de jelenleg is valahol a századik hely környékén lavíroz. Szép lenne azt mondani, hogy Dangote szegény családból küzdötte fel magát, de valójában már a dédnagyapja is birtokolta az Afrika leggazdagabb embere címet. A kis Dangote hamar rájött, hogy imád seftelni, elmondása szerint már általános iskolában is cukorkát árult az osztálytársainak. "Már akkor is nagyon érdekelt az üzlet" – meséli.

Dangote szorgalmasan építgette a birodalmát, megvolt az első saját milliója, aztán tíz, aztán száz, végül már a milliárdokat ostromolta, amikor rádöbbent, hogy a sok papírra írt szám nem jelent számára semmit. Nem hitte el, hogy tényleg gazdag.

EZÉRT FOGTA MAGÁT, KIVETT 10 MILLIÓ DOLLÁRT A BANKBÓL, ÉS HAZAVITTE MEGNÉZNI.

"Elmentem magam a bankba, beraktam a pénzt a kocsi csomagtartójába, és hazavittem. Otthon megnéztem, azt mondtam magamnak 'Na jó', aztán másnap visszavittem" – mondta el egy nyilvános beszélgetésen.

Azt nem tudni, mennyi kezelési költség van, ha csak úgy ki-betesz 10 millió dollárt az ember a bankba, de feltehetőleg Dangote nem rokkant bele.