MENÜ
2024. árpilis 27.
Zita
A szomszédban már lehet moziba és kávézóba menni

A szomszédban már lehet moziba és kávézóba menni

roadster.hu

Bukarestben enyhítettek a korlátozásokon.

Romániában az a szabály, amennyiben egy településen 3/1000 lakos alá süllyed a koronavírusos megbetegedések száma, ott megnyithatnak a vendéglátóhelyek zárt terei, a mozik, a színházak, a játéktermek. A fővárosban pedig csökkentek az esetszámok – írja a turizmus.com.

A cikkből kiderül, hogy a bukaresti nyitás nem tárt kapus: a vendéglátóhelyek fedett részein a helyeknek csupán harminc százaléka foglalható el, ugyanez vonatkozik a mozikra, színházakra, játéktermekre is. A csendőrség, rendőrség, és a helyi rendőrség szigorúan ellenőrzi majd a vendéglátóhelyeket.

Kinyitnak vagy meghalnak

Januárban egyre erősebben hallatszanak az étteremtulajdonosok segélykiáltásai. Ahogy arról mi is folyamatosan beszámolunk, a korlátozások miatt a nyári hónapok kivételével az éttermekben lassan egy éve nem lehet beltérben étkezni. Aki tehette, kiszállításra tért át, de sokak számára ez nem lehet opció. Vannak olyan hazai éttermek, amelyek március 17-én bezártak, és azóta sem nyitottak ki.

Lengyelországban várhatóan megállapodik a kormány a szolgáltatási szektorban működő vállalatok tulajdonosaival arról, hogy könnyítenek a korlátozásokon, amelyek a tevékenységüket érintik. A cégek ugyanis egy ideje azzal fenyegetőznek, hogy akkor is kinyitnak, ha ezért büntetést kell fizetniük.