MENÜ
2024. árpilis 26.
Ervin
A munkabiztonsági és tűzvédelmi szolgáltatásaink korlátozása a járványügyi helyzet idején

A munkabiztonsági és tűzvédelmi szolgáltatásaink korlátozása a járványügyi helyzet idején

Ergonom Kft.

A járványhelyzetre tekintettel az alábbi intézkedéseket hoztuk meg.

Ezúton tájékoztatjuk Partnereinket, hogy a jelenlegi járványhelyzetre való tekintettel korlátozni kényszerültünk a munkabiztonsági- és tűzvédelmi szolgáltatásunk igénybevételét, a járvány terjedésének lassítása és ügyfeleink, valamint munkatársaink esetleges megfertőzésének megelőzése érdekében. 

Oktatások, szemlék elhalasztása:
l Az új belépő munkavállalók részére szükséges munkabiztonsági és tűzvédelmi oktatásokat távoktatás formájában, illetve telefonon keresztül tartják meg kollégáink.
l Az időszakos munkabiztonsági- és tűzvédelmi oktatásokat elhalasztva tartjuk meg, miután megszűnt a járványügyi vészhelyzet, a cégek kapcsolattartóival egyeztetett későbbi időpontban.
l A helyszíni bejárásokat, szemléket elhalasztva tartjuk meg, miután megszűnt a járványügyi vészhelyzet, a cégek kapcsolattartóival egyeztetett későbbi időpontban.

Teendők nem súlyos munkabaleset esetén:
A kialakult járványügyi vészhelyzetben kérjük, hogy az alábbi feltételeket biztosítsák, hogy zavartalanul el tudjuk látni szaktevékenységünket, tanácsadói szolgáltatásainkat, az Önök érdekében.

  • Telefonon és e-mailben tájékoztassák kollégánkat, vagyis az ERGONOM-os kapcsolattartót, továbbá a központi feladatirányítást a muszaki@ergonom.hu e-mail-címen
    keresztül.
  • Készítsen fényképet a baleset helyszínéről, valamint a sérülésről, melyet küldjön el elektronikusan kollégánknak!
  • Küldje el e-mailben, vagy adja meg telefonon kollégánknak a sérült és közvetlen felettese, illetve ha volt tanú nevét, elérhetőségét. Ezt követően kollégánk, illetve ERGONOM-os kapcsolattartója telefonon keresztül felveszi a kapcsolatot az érintettekkel és lefolytatja a szükséges balesetkivizsgálást, a kivizsgálással kapcsolatos dokumentumokat megküldi.

Teendők súlyos munkabaleset esetén:

  • Telefonon és e-mailben is haladéktalanul tájékoztassa a munkavédelmi felügyelőséget és ERGONOM-os kapcsolattartóját, továbbá a központi feladatirányításunkat a muszaki@ergonom.hu e-mail-címen.
  • Ne változtassa meg a baleset helyszínét!
  • Lássa el a sérültet!
  • A bejelentést követően kollégánk mihamarabb elkezdi a személyes balesetkivizsgálást a helyszínen.

Foglalkozás-egészségügy fontossága

A foglalkozás-egészségügyi alapszolgálatok feladata a munkabiztonsággal szorosan együttműködve a munkavállalók munkahelyi egészségének megóvása. A munka világában dolgozók idejük meghatározó részét a munkahelyükön töltik, ahol különböző ártalmaknak lehetnek kitéve. (pl. zaj, kémiai anyagok, stressz, bakteriális, vírusos kórokozók stb.).

A vállalatoknak különösen a mostani munkaerő-piaci helyzetben érdemes nagyon odafigyelniük a dolgozóiknak nyújtott egészségügyi szolgáltatások színvonalára, miután több területen szinte lasszóval kell fogni a megfelelő munkavállalókat. A munkaerőpiacon új generáció jelent meg, akiknek már fontos a cégük által nyújtott egészségügyi szolgáltatások minősége.
Munkánk alapelve a megelőzés: elsődlegesen a munkahelyi veszélyforrások által elszenvedhető egészségkárosodások, betegségek megelőzése, másodlagosan a foglalkozással összefüggésbe hozható betegségek korai felismerése, harmadlagosan az esetlegesen kialakult egészségkárosodások rosszabbodásának megakadályozása gondozással, rehabilitációval.

Miért jó a munkáltatónak, ha dolgozóit foglalkozás-egészségügyi orvosi felügyelet alatt tudhatja?

  • csökkenhet a táppénzes napok igénye,
  • hosszútávon egészséges, munkára képes dolgozókkal hatékonyabb, eredményesebb munkát tud végezni,
  • nő a munkavállalók elégedettsége érezvén a munkáltatói törődést, odafigyelést,
  • dolgozóit az egészségi állapotuknak megfelelő terheléssel tudja foglalkoztatni egészségük megőrzése érdekében,
  • egészségkárosodással, munkabalesettel kapcsolatosan könnyebben tisztázható a károsodás eredete, a kártérítési felelősség,
  • minden munkaegészségüggyel kapcsolatos kérdésére, az optimális munkafeltételek megteremtéséhez szakmailag korrekt választ, segítséget kaphat,
  • nem utolsósorban törvényi kötelezettségének eleget tesz.

Miért jó a dolgozóknak, ha van foglalkozás-egészségügyi orvosuk?

  • munkájukkal kapcsolatos egész-ségügyi problémáikra szakavatott tanácsot, ellátást kapnak,
  • hosszútávon a munkaképességük megőrzése érdekében évente teljeskörű általános orvosi szűrővizsgálaton vehetnek részt, ahol képet kapnak egészségügyi állapotukról,
  • gyorsan, könnyen hozzáférnek az egészségügyi ellátáshoz számukra térítésmentesen.

Dr. Czuczor Judit
foglalkozás-egészségügyi szakorvos,belgyógyász szakorvos

A fenti intézkedésektől függetlenül a felmerülő munkabiztonsági, tűzvédelmi kérdésekkel kapcsolatban telefonon és e-mailben továbbra is rendelkezésükre állnak kollégáink!

A munkavédelmet érintő jogszabályi változásokról és egyéb intézkedésekről folyamatos tájékoztatást adunk honlapunkon:
www.ergonom.hu/hireink
A koronavírussal kapcsolatos intézkedésekről tájékozódhatnak, naprakész információkat kapnak a hatósági intézkedésekről:
www.koronavirus.gov.hu
Kérdés esetén forduljanak hozzánk bizalommal, és kérjük, hogy a koronavírus fertőzéssel összefüggésben hozott intézkedésükről, illetve cégükre gyakorolt hatásairól tájékoztassanak bennünket!
Előre is köszönjük együttműködésüket, hiszen közösen, egymásra figyelve tudunk legtöbbet tenni azért, hogy megóvjuk magunkat, szeretteinket a kialakult járványtól.
Vigyázzanak magukra,
vigyázzanak egymásra!
Ergonom Kft. vezetése