MENÜ
2024. árpilis 26.
Ervin
A mennyország kapuja

A mennyország kapuja

nlc.hu

Elképesztő látvány a kínai szikla tetején álló épület.

Kína nemcsak természeti értékekben gazdag ország, hanem a kultúrájuk is nagyon sokszínű és régi korokra visszanyúló, ez az egyedi, sajátos látásmód pedig az építészetben is megjelenik. Azonban még a rendkívüli adottságok ellenére is különlegesnek számít egy picike, ám annál gyönyörűbb templom: tényleg olyan, mintha a mennyországhoz vezető út első állomása lenne.

Az ország délnyugati részén, Kujcsou tartományban helyezkedik el az a kis templom, amit a fekvése tett ismertté és a világon egyedülállóvá: a Vuling-hegység legmagasabb hegyén, a Fandzsing-hegyen található az a kiemelkedő sziklacsúcs, a Vörösfelhő Aranycsúcs, ahol egy olyan épületegyüttest emeltek, ami szédületes magasságból néz le az alatta elterülő szakadékra. A buddhisták szent helyként tekintenek a 2570 méteres magasságban fekvő templomra, úgy hiszik, hogy ezt meghódítva elérhetik a megvilágosodást.Megéri a több ezer lépcsőfokot megmászni.

Az épületegyüttes a Buddha templomából és Maitreya templomából áll, ezeket pedig egy szűk hasadék választja el egymástól, de a felette emelt híd biztosítja az átjárást. Az idelátogatóknak azonban nem csak a különleges természeti, kulturális és vallási örökség teszi színesebbé a napját: még egy kiadós testmozgás élményével is gazdagodhatnak, hiszen a hegy tetejére 8000 lépcsőfok vezet, de megéri, hiszen elképesztő látványban lesz része annak, aki felkapaszkodik a hajmeresztő csúcsra.