MENÜ
2024. március 28.
Gedeon, Johanna
A magyar orvosok kétségbeesett kérése: agresszióval, számonkéréssel találkoznak

A magyar orvosok kétségbeesett kérése: agresszióval, számonkéréssel találkoznak

portfolio.hu

Koronavírus: kétségbeesett kérést küldtek a magyar orvosok.

Agresszióval, méltatlan kritikákkal, számonkérésekkel találkoznak a koronavírus-járvány második hullámában a Gottsegen György Országos Kardiológiai Intézet orvosai, emiatt fordultak a nyilvánossághoz.

Nem kertelünk, mélyen meg vagyunk döbbenve - írja az a Facebook-poszt, amelyben az Országos Kardiológiai Intézet orvosai fordulnak a nyilvánossághoz. Míg a járvány első hulláma alatt felfoghatatlan támogatást kaptak a magyar társadalomtól, most a második hullám elején agresszióval és méltatlan kritikákkal, számonkérésekkel találkoznak.

Tegnap rendőrségi feljelentést is kellett tenniük. Egy bent fekvő gyermek édesapja nem volt hajlandó megállni a járvány megfékezése céljából felállított szűrési ponton. Az ott dolgozó kollegák, hiába mondták, hogy látogatási tilalom van érvényben, az elkövető félrelökte a biztonsági őrt, majd berohant az épületbe és meg sem állt a Gyermekszív Központ második emeletéig. A biztonsági őr itt utol érte és felszólította, hogy tegyen eleget az Intézet COVID-19 protokolljában előírt szűrési kötelezettségének és vegye fel - az ingyenesen biztosított - szájmaszkot. Az illető erre sem volt hajlandó, sőt, megütötte a szolgálatot teljesítő kollégát.
Az elmúlt napokban több kritika érte az intézetet a járványügyi helyzet miatt bevezetett eljárásrendjeinkért.

Higgyétek el, minden intézkedésünk a nálunk gyógyulók és gyógyítók érdekét védik.
Az emberi életnél nincs fontosabb, a járvány második hulláma minket sem kerül el, a szív-és érrendszeri megbetegedéssel küzdők pedig a legveszélyeztetettebbek, írják a posztban.