MENÜ
2024. árpilis 19.
Emma
A koronavírus miatt nem áll ki a Sopron Basket az olasz csapat ellen

A koronavírus miatt nem áll ki a Sopron Basket az olasz csapat ellen

magyarnemzet.hu • fotó: facebbok.com

„Nem vállaljuk a kockázatot."

Vészjelzést adott le vasárnap a Sopron Basket. A Euroligában szereplő magyar bajnok női kosárlabda-csapat utolsó mérkőzése a legrangosabb európai sorozat csoportkörében szerda estére volt kiírva az észak-olaszországi Schióba a helyi csapat ellen. A város a koronavírus terjedése miatt lezárt területek gócpontjai közelében található, ezért a magyar klub felszólította a szurkolóit, hogy ne induljanak el oda, mert aligha rendezik meg ott a meccset. A két egyesület folyamatosan egyeztetett egymással és a FIBA-val, amelynek eredményeképpen a Schio ma éjfél után a Facebook oldalán hozta nyilvánosságra, hogy a találkozóra a szlovéniai Ljubljanában kerül sor szerdán 20 órakor.

A Sopron Basket ma délelőtt sajtótájékoztatót tartott az ügyben, és Török Zoltán ügyvezető bejelentette: a csapat az új helyszínre sem utazik el.

– Nem vállaljuk annak a kockázatát, hogy a játékosaink és a szurkolóink Veneto tartományban élő emberekkel érintkezzenek.

Ezután felolvasta Szalay Ferencnek, a Magyar Kosárlabdázók Országos Szövetsége elnökének a levelét, amelyben leírta, az emberek egészségénél és élténél nincsen fontosabb, ezért ő mindenben támogatja a soproniak döntését, legyen bármilyen következménye is ennek a FIBA részéről. Török Zoltán elmondta, a klubot kötelezték a meccs lejátszására, és a következmények között lehet olyan is, amely a csapat sorsát, valamint a játékosok karrierjét hátrányosan befolyásolhatják. Bodnár Péter, az MKOSZ főtitkára délelőtt elutazott a FIBA svájci központjába, hogy megvédje a Sopron Basket álláspontját.

A sajtótájékoztatón Farkas Ciprián, Sopron polgármestere is megjelent, és ő is hangsúlyozta, egyetért Török Zoltánék döntésével, és bármi is történjék emiatt, a város továbbra is a csapat mögött áll.