Tam_Bau
MENÜ
2024. árpilis 25.
Márk
A jövő a bővíthető, környezetbarát mobilházé

A jövő a bővíthető, környezetbarát mobilházé

lakbermagazin.hu

A most bemutatott kis ház előre gyártott betonpanelekből készült.

Az ingatlanok árának, az új lakóházak építési költségének drasztikus emelkedése, a szakemberhiány egyre nagyobb gondot jelent. A jövőben egyre többet hallunk majd moduláris felépítésű, könnyen szállítható, áthelyezhető, kész állapotban leszállított, környezetbarát, teljes funkcionalitással rendelkező kis házakról.

Egyre népszerűbbek a szállítmányozó cégek által használt 20-40 lábas konténerekből készült házak, melyek ma már nem csak egy ideiglenesen elhelyezett iroda, hanem egy komplett családi ház szerepét is betölthetik. A most bemutatott kis ház előre gyártott betonpanelekből készül, az észt KODA-SEMA által fejlesztett technológiával.
A házak bárhová, a legváratlanabb helyekre is telepíthetőek, az elegáns kis mikroegységek lakhatási és üzleti célra is használhatóak. A szerkezet, a falak betonból készülnek, a használt anyag háromszor erősebb a szokásosnál. A felhasznált beton mennyisége 9 m3, ez kevesebb, mint amennyit egy átlagos kis ház alapozására használnak. Az energiahatékonyság kiemelt szempont, a tetőn napelemeket helyeznek el, a szigetelés pedig rendkívül hatékony. Az egészséges körülményekről, a kényelemről rengeteg funkció gondoskodik: hangszigetelés, sok természetes fény, intelligens LED világítás rendszer (belül és a homlokzaton is), pollenszűrő rendszer, természetes anyagok a beltérben. Az elöl kialakított homlokzat egy négyrétegű üvegfal, kis terasszal.