MENÜ
2024. árpilis 23.
Béla
A fürdőruhában tilos a korzózás

A fürdőruhában tilos a korzózás

vince.hu

Kérik a nyaralókat, a belvárost csak a megfelelő öltözékben látogassák.

Olaszország után Horvátország is bekeményít. A falstaff.at írta meg a minap, hogy a kedvelt üdülőhelynek számító Zadar településen is ruhakódot vezettek be. A lakók, de még egyes turisták is sokat panaszkodtak arra, hogy elárasztják a bikinis és fürdőgatyás vendégek még a templomokat és a múzeumokat is.

Ennek hatására az illetékesek egy tájékoztató füzetet adtak ki, amiben arra kérik a nyaralókat, a belvárost csak a megfelelő öltözékben látogassák. „Bár Zadarban hivatalosan nem tiltott, megkérjük Önöket, tartsák tiszteletben a helyi hagyományt és kultúrát, és ne viseljenek fürdőruhát, amikor nem a strandon vannak” – hangzik a szívhez szóló kérés.

A kiadvány négy nyelven kerül kinyomtatásra, de hasonló szövegű plakátokat is kifüggesztenek a településen. A szintén kedvelt horvátországi úti célnak számító Dubrovnikkal ellentétben Zadarban nem terveznek büntetést bevezetni.

Szintén Zadarhoz kapcsolódó hír, hogy ezzel egy időben a belvárosból nem csak a fürdőruhát, de a bicikliket és a rollereket is kitiltották.