ERÖV csík
MENÜ
2018. március 21.
Benedek

A világ legélhetőbb városai között: Koppenhága

Nincs könnyű helyzetben az, aki meg szeretné tudni, melyik a világ legélhetőbb városa.

Figyelmeztető jel: pusztulnak a méhek

Egy új felmérés szerint 2014-ben ötből két amerikai méhkolónia elpusztult. Még megdöbbentőbb, hogy a rovarok tömeges kihalásuk nyáron kezdődött, nem télen. Tavaly április óta a méhkolóniák 42,1 százaléka kihalt, és ez az arány még sosem volt ilyen magas az elmúlt kilenc évben.

A méhek kipusztulását az ember alig néhány évvel élné túl

Számos más fajhoz hasonlóan, világszerte tömegesen csökken a méhek száma. Einstein egyszer azt mondta, hogy ha kipusztulnak a méhek, az emberiség csak négy évvel éli túl az apró rovarok eltűnését. Városi legenda vagy sem, egy biztos: ha a méhek eltűnnek, akkor nem csak a méznek, hanem a kávénak és csokoládénak is búcsút inthetünk. Óránként három faj hal ki

Muzsikáló szélturbinák termelik az áramot

A megújuló energiát termelő zenélő szélturbinákat Laura Mesa Arango és Rafael Sanchez Herrera tervezte a 2014-es Land Art Generator Initiative pályázatra. A kürt formájú szélerőmű összesen 12 turbinából áll, melyek éves kapacitása 117 MWh.

A fenntarthatóság jelképét temették

Gyertyagyújtás a jövőért. - Élt huszonnégy évig. Akár ezt is lehetne írni a Környezet- és Tájgazdálkodási Intézet jelképes sírjára. A fenntarthatóságért felelősséget érző mezőgazdasági szakemberek sokaságát képző intézetet szeptember 30-i határidővel megszüntették.
További cikkek