ERÖV csík
MENÜ
2018. március 24.
Gábor, Karina

Német pilóták megtagadták a menekültek visszaszállítását Afganisztánba

A Deutsche Welle cikke szerint több száz német pilóta megtagadta a menekültek kitoloncolását Afganisztánba.

Tálib támadás áldozata lett az ismert fotóriporter

Az afgán hadsereggel utaztak, rakétával lőtték ki a terepjárójukat.

Az afgán kisfiú Messi-mezt készített, menekülniük kell

A tálibok fenyegetései és zaklató telefonok miatt elhagyta családjával Afganisztánt az az ötéves kisfiú, aki házilag, nejlonzacskóból készített Messi-focimeze révén világhírűvé vált.

A táliboktól menekült, az életéért és sorstársaiért rappel

Sonita Alizadeh 19 éves afgán lány megmenekült a táliboktól és a kényszerházasságtól. Élete ihletett egy dokumentumfilmet, amely díjat nyert a Sundance fesztiválon. Most rappelésből él.

Az afgán elnök felszólította menekült honfitársai: térjenek haza

Bár az afgán menekültügyi miniszter vasárnap még felszólalt az Európába menekült afgánok érdekében, az elnök csütörtökön közölte, nem rokonszenvez azokkal, akik maguk mögött hagyták az országot.

„Üdv itthon. Afganisztánnak szüksége van rád”

Egyre több migráns dönt úgy, hogy az európai életből kiábrándulva inkább visszatér a hazájába, ugyanis a háborút is elviselhetőbbnek tartják, mint a német életet.

Egy német, muzulmán katonanő gondolatai

„Német, muzulmán és katona” – írta egyik megosztásában az egyik ismert közösségi oldalon Nariman Reinke. A marokkói származású katonanőt azóta rendszeres atrocitások érik Németországban.

Egy afgán férfi levágta felesége orrát

A húsz éves afgán nő képe bejárta a világot: letapasztott arccal, síró csecsemővel az oldalán. Kórházi ágyáról néz a kamerába.

Lefeküdt a vőlegényével, halálra kövezték

Afganisztánban halálra köveztek egy fiatal nőt, aki a házasságkötésük előtt lefeküdt a vőlegényével.

Halottak, sérültek az afganisztáni földrengésben

Már több mint háromszáz halottja és ezer sebesültje van az afganisztáni központú, 7,5-es erősségű hétfői földrengésnek. Az áldozatok száma azonban ennél is magasabb lehet, hiszen a rengés miatt sok területtel megszűnt a telefon-összeköttetés.

Halomra lőtték a vendégeket

Fegyveres összetűzéssé fajult egy konfliktus egy lakodalomban Afganisztán északi részén. A lövöldözésben 21-en meghaltak, 10 ember pedig megsebesült, mindannyian civilek.

Napelemes tengerészgyalogosok

Afganisztánban az amerikai tengerészgyalogosok napelemekkel és víztisztítókkal fegyverkeznek fel, nagyon is átgondolt stratégiai indokból.

Focilabdákra gyűjtenek Afganisztánban: „Nem bomba, labda!"

Futballkampánnyal egyesítené az országot az egyik afgán tévécsatorna. A több mint 35 éve háborúk dúlta államban a gyerekeknek gyűjtenek pénzt labdára.
További cikkek