MENÜ
2024. árpilis 25.
Márk
Versenybaleset: több ló is összeütközött

Versenybaleset: több ló is összeütközött

telex.hu

A baleset után három zsokét kórházba kellett szállítani, egyiküknek eltört a csípője.

A hétvégén tartották a Hong Kong Sprint nevű lóversenyt a nemzetközi versenyek egyik fontos állomását, egyben Hongkong legnagyobb lóversenyét. Az idei verseny viszont tragédiával végződött azután, hogy az ötödik mérkőzésen tömegbaleset történt – írja az AFP.

A 1200 méter hosszú versenyen a célegyenesre ráfordulva több ló is összeütközött egymással, hatalmas balesetet okozva. Annyira gyorsan történtek az események és olyan nagy volt a felfordulás, hogy nehéz volt megállapítani, de összesen négy ló borult az ütközésben. A baleset után három zsokét kórházba kellett szállítani, egyiküknek eltört a csípője. Két, a balesetben megsérült lovat pedig el kellett altatni, Amazing Start és Naboo Attackot.

A balesetben bukó harmadik ló, Pixie Knight nem sérült meg, viszont a negyedik ló, Lucky Patch állapotáról egyelőre nem érkeztek hírek.

A versenyt ezen a lenti videón lehet visszanézni, de előre figyelmeztetünk mindenkit, hogy egy súlyos baleset látható rajta, megtekintését csak erős idegzetűeknek ajánljuk.

A versenyt egy ausztrál zsoké, Blake Shinn nyerte a Sky Field nevű lóval. „Vegyes érzelmeim vannak ezután a győzelem után. Természetesen az első, amire gondolok, azok a bukott lovak és zsokék. Keserédes győzelem ez, nehéz győzelem volt a körülményeket figyelembe véve” – mondta az ausztrál a verseny után.