Tam_Bau
MENÜ
2024. árpilis 25.
Márk
Valami, amire csak New York képes

Valami, amire csak New York képes

startlap.hu

Átadták a világ legvékonyabb felhőkarcolóját.

A Steinway Tower hivatalosan is a világ legvékonyabb toronyháza lett, ahol egy lakás ára akár a 26 milliárd forintot is elérheti.

Bár mostanában egyre több meglepő, természetközeli vagy különleges kialakításúfelhőkarcoló épül világszerte, úgy tűnik, hogy még mindig New York a toronyházak koronázatlan királya. Mi sem bizonyítja ezt jobban, mint a nemrég megnyitott Steinway Tower, ami nem csupán a Nagy alma egyik legexkluzívabb épülete, de a Föld legvékonyabb felhőkarcolója is egyben – írja a CNN.

A 435 méter magas épületet ugyan már idén áprilisban befejezték, a belső terek kialakításával csak mostanra végeztek a tervezők. Ez persze nem annyira meglepő, hiszen nem volt egyszerű dolguk, főleg, ha figyelembe vesszük azt, hogy a hivatalos adatok szerint a toronyház aránya 24:1, így valóban rendkívül vékony. A kilencvenegy emeletes épületben összesen hatvan lakást alakítottak ki, de ahogy azt megszokhattuk az ilyen luxusépületek esetében, ez persze nem minden. A felhőkarcolóban helyet kapott egy privát spa is, úszómedencével és szépségszalonnal, valamint egy mini golfpálya is.

A kilátás pedig még New Yorkhoz képest is pazar, hiszen Manhattan legnépszerűbb pontján, a Central Park közvetlen szomszédságában található

A felhőkarcoló egyébként az úgynevezett Steinway Hall kiegészítése. Az eredeti épületet 1925-ben húzták fel, mégpedig a világszerte ismert Steinway zongorakészítő család feje, így nem csoda, hogy a tervezők előtte és az úgynevezett amerikai aranykor előtt tisztelegtek akkor, amikor megálmodták az új épület dizájnját. A legtöbb belső térben az art deco és a két világháború között jellemző

luxushangulat uralkodik és olyan festők eredeti munkái díszítik, mint Picasso vagy Matisse.

– Azok az emberek, akik itt megfordulnak, pontosan tudják, hogy mi a luxus. Ebben nem tudunk nekik újat mutatni. Azoknak, akik itt lakást vesznek maguknak, valószínűleg a világ több pontján is több óriás ingatlanjuk van. Épp ezért mi arra koncentráltunk, hogy olyat nyújtsunk, amire csak és kizárólag New York képes. Ezért is használtuk többek közt azokat a dizájnelemeket, amiket egy időben a városban élő és a várost irányító maffiózók alakítottak ki – idézi a CNN az egyik vezető dizájnert.

Egyébként, ha már luxusról van szó, a hírek szerint még a legolcsóbb lakás 3 milliárd forintnak megfelelő dollárba kerül, az épület tetején található penthouse viszont már 26 milliárd forintba kerül.