MENÜ
2024. március 29.
Auguszta
Új fejezet az innovatív jogérvényesítés frontján

Új fejezet az innovatív jogérvényesítés frontján

24.hu

Megtámadták a borsodi időközi választás eredményét.

Székely Sándor független képviselő örömmel nyugtázza, hogy a borsodi időközi országgyűlési választás eredményét megtámadta Tóth Ádám független képviselőjelölt, számolt be az  A kifogás és egyben fellebbezés lényege, hogy a nyilvánosan is elérhető információk szerint egyelőre ismeretlen tettesek a BTK 350. §-a szerinti „választás, népszavazás és európai polgári kezdeményezés rendje elleni bűncselekmények” gyanúját hordozó tevékenységeket végeztek, ezáltal a választás eredményét olyan szavazatok is meghatározhatták, éspedig vélhetően tömegesen, amelyek ellenszolgáltatás nyomán vagy kényszer alatt születtek.

Székely Sándor úgy látja, hogy muszáj élnünk akár csökött hazai jogállamiság ellenére is a jogszabályok lehetőségeit kimerítő kezdeményezéssel, egyszersmind rendre nem belenyugodva a kormányoldal jogtalan előnyeibe, ezért új, innovatív fejezetet nyit a jogérvényesítés frontján.

A fideszes Koncz Zsófia nyerte meg a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei 6. számú választókerületben tartott időközi országgyűlési választást október közepén. A jobbikos, de a szavazólapon a DK, az MSZP, a Momentum, az LMP és a Párbeszéd jelöltjeként szereplő Bíró László 45,9 százalékon végzett.