MENÜ
2024. március 29.
Auguszta
Toyota Corolla kombiból furgon

Toyota Corolla kombiból furgon

autonavigator.hu

Néhány egyszerű módosítással máris egy köbméternyi árut képes befogadni a Toyota Corolla Touring Sports.

A kombiból faragott áruszállítók nem terjedtek el annyira, mint a kisautó génekkel rendelkező haszonjárművek, a puttonyosok méretében már inkább valódi dobozost választanak a fuvarosok. A Toyota brit importőre mégis látott fantáziát Corolla kombiban, amely néhány egyszerű kiegészítővel furgonná varázsolható.

A 4,65 méteres hosszúság jó kiindulási alap, a hátsó ülések kiszerelésével még tovább növelték a rakteret. A padló az első ülésekig teljesen sík, a vastag gumi aljzat egyrészt az autót is védi, másrészt kevésbé csúszkál rajta az áru. A leselkedők miatt a B-oszloptól hátrafelé elsötétítették az üvegeket, az elöl ülőket rács védi az elszabaduló rakománytól. Apropó elszabaduló rakomány, a rögzítésre érdemes odafigyelni, mert az hátsó rész üvegfelületeit nem védi rács.

A raktér mérete 156x95x68 centiméter, a három számot összeszorozva kereken egy köbmétert kapunk. A terhelhetőség nem változott, az továbbra is 400 kiló, így inkább a könnyű rakományok szállításában lehet partner a Corolla, utánfutóból 750 kilósat lehet a kombi után kötni. A furgon Corolla kombi kizárólag az 1,8 literes szívómotorral és a hozzá kapcsolt hibrid meghajtással kérhető. A 122 lóerős egység a gyengébb, ám a takarékosabb hibrid a palettán, ami egy áruszállítónál nem egy elhanyagolható szempont.