MENÜ
2020. augusztus 5.
Krisztina
Tisztítószer-rablók

Tisztítószer-rablók

24.hu

A koronavírussal a betörők célja is megváltozott.

A washingtoni Republic Cantina nevű étterem tulajdonosának, Chris Svetliknek nemcsak amiatt kellett aggódnia a múlthéten, hogy mit csináljon a dolgozóival, és hogy egyáltalán a vállalkozása túléli-e a koronavírus-járvány okozta gazdasági válságot, hanem azzal is, hogy szombat hajnalban betörtek az üzletébe. A betörő előre megtervezte a tettét, csapszegvágókat vitt magával, hogy át tudja vágni az elég masszív biztonsági rácsot. – nyilatkozta a Washingtoniannek Svetlik, aki, miután értesítette a bűncselekményről a rendőrség, azonnal indult megnézni, mit vitt magával a betörő. Először úgy tűnt, semmi sem hiányzik. A többezer dollár értékű italok és más értékes dolgok mind megvoltak.

Aztán hétfőn, mikor végre meg tudták nézni az üzlet biztonsági kameráinak a felvételét, látták, hogy a betörő két flakon kézfertőtlenítőt és más tisztítószereket vitt magával.

Illetve egy biciklit is, ami egy, az étterem mellett lakóé volt.

„Amit elvitt az nagyon kevés és elég szívszorító. Jelenleg a tisztítószerek azok, amikre a legnagyobb igény van” – mondta még a lpnak az étteremtulajdonos.