MENÜ
2024. árpilis 24.
György
Szoboszlai Dominikot drágábban jegyzik, mint sok világsztár focistát

Szoboszlai Dominikot drágábban jegyzik, mint sok világsztár focistát

raketa.hu / Nyitókép: Facebook/Liverpool FC

A CIES kimutatása szerint a Liverpool magyar középpályásának értéke Kylian Mbappéét is maga mögé utasítja.

A svájci székhelyű Sporttudományok Nemzetközi Központja (CIES) legújabb tanulmányában a világ azon 100 játékosát szedte össze, akik az intézet statisztikai modellje szerint a legmagasabb becsült átigazolási értékkel rendelkeznek - írja a Csakfoci.hu.

A listavezető a Real Madrid angol játékosa, Jude Bellingham a maga 267,5 millió eurós átigazolási értékével, maga mögé utasítva a Mancester City-ben játszó norvég Erling Haalandot, valamint két saját csapattársát, a brazil Vinícius Júniort és Rodrygo Goest.

A többi európai top 5-ös bajnokság tekintetében a német Bundesligában Jamal Musiala (Bayern München), az olasz Serie A-ban Khvicha Kvaratskhelia (SSC Napoli), a francia Ligue 1-ben pedig - júniusban lejáró szerződése ellenére - Kylian Mbappé (Paris Saint-Germain) vezeti a rangsort.

Utóbbi a CIES listáján több mint 30 millió eurós lemaradással követi Szoboszlai Dominiket.

A tavaly júniusban közzétett becslésekhez képest a 100 millió eurót meghaladó átigazolási értékkel rendelkező játékosok száma majdnem megduplázódott (20-ról 39-re), ami a 2023-as nyári átigazolási időszakban bekövetkezett erőteljes inflációt tükrözi a játékosok áraiban - írja a focis portál. A svájciak szerint a lista utolsó, századik helyén álló játékos értéke most 71,3 millió euró, szemben a 2023. júniusi 53,4 millió euróval.