MENÜ
2021. szeptember 21.
Máté, Mirella
Szivárvánnyal próbálják elűzni a koronavírust a gyerekek

Szivárvánnyal próbálják elűzni a koronavírust a gyerekek

nlc.hu

Szivárványba borulnak az ablakok Olaszországban, így próbálják elűzni a koronavírust a gyerekek.

Egyszerű unaloműzőnek indult, országos mozgalom lett belőle, hogy visszaadja a reményt az olaszoknak, akik a koronavírus drámai terjedése miatt igen nehéz időket élnek.

Az olasz gyerekek kényszer-iskolaszünetében nagy fejtörést okoz a szülőknek, hogy kössék le őket egész nap, de sokan keresnek választ arra is, hogy beszéljenek a gyerekeknek a koronavírusról, és mit tehetnek azért, hogy ne féljenek a betegségtől – de ne is vegyék félvállról azt.

Az egyik legjobb tanács, amit a szülők a szakértőktől kaptak: magyarázzák el a kisebbeknek, hogy csakis együttes erővel küldhetik el a betolakodót, mindannyian betartják az óvintézkedéseket, és nem mozdulnak ki otthonról. Hogy az előállt helyzet a lehető legkevésbé rémissze meg a gyerekeket, arról is biztosítani kell őket, hogy remélhetőleg mielőbb minden rendben lesz.

Így kelt szárnyra a #coloravirus nevű kezdeményezés a közösségi oldalakon és a szülői Whatsapp-csoportokban: arra biztatják a szülőket, hogy a szobafogságra ítélt gyerekekkel rajzoljanak szivárványt egy papírra vagy egy lepedőre, és írják rá, hogy „Andrá tutto bene”, vagyis „Minden rendben lesz”. Az elkészült alkotást aztán ki kell tenni az ablakba, a teraszra, a kertbe, hogy minél többen láthassák a pozitív üzenetet.

Néhány nap leforgása alatt Olaszország egész területén sorra bukkannak fel a szivárványos ablakok, ami a gyerekeknek és a felnőtteknek is visszaadja a hitet, hogy hamarosan megtalálják a kiutat ebből a nehéz helyzetből is.

Az elképzelés és a megvalósítás tényleg szívmelengető és reménykeltő, az orvosok azonban hozzátesznek egy fontos kiegészítést „Minden rendben lesz – ha otthon maradtok!” ezzel is utalva arra, hogy Olaszországban sokan még akkor is félvállról vették a fertőzésveszélyt, és a vészhelyzetben is úgy élték mindennapjaikat, mintha mi sem történt volna.