Tam_Bau
MENÜ
2021. január 15.
Lóránt, Loránd
Szalmonellás csirkét evett, a profi karrierjébe került

Szalmonellás csirkét evett, a profi karrierjébe került

magyarmezogazdasag.hu• fotó: transfermarkt.co.uk

„A mérgezés nagyon rossz hatással volt rám."

A volt német válogatott focista, Anrdré Schürrle néhány hónapja fejezte be végleg pályafutását, amiben közrejátszott egy szalmonellával fertőzött csirkeétel elfogyasztása.
A történetét a napokban az angol The Sun című lap idézte fel. A német középpályás 2013-ban csatlakozott a Chelsea-hez. Bár első szezonja nagyon sikeres volt, a következő szezonban már nem tudta hozni a formáját.
A futballista szerint a legfontosabb pillanat az az esemény volt, amely 2014 októberében, Varsóban, az emlékezetes Lengyelország és Németország meccs előtt történt, amelyet a lengyelek nyertek 2-0-ra.
– Rosszul lettem egy szalmonellás csirkeételtől, amelyet az edzőtáborban ettem a lengyelországi idegenbeli meccs előtt. A mérgezés nagyon rossz hatással volt, nem tudtam felkelni az ágyból. Fogytam néhány kilót, és amikor felépültem, még akkor is annyira gyengének éreztem magam, hogy képtelen voltam ismét helyet szerezni a Chelsea fő csapatában – teszi hozzá Schürrle.
A szezon közepén közölték vele, hogy már nincs helye a Chelsea-nél, ezért visszatért Németországba, Wolfsburgba. Aztán a Borussia Dortmund, a Fulham és a Spartak Moscow csapatában játszott. 2020-ban aztán, mindössze 29 éves korában Schürrle úgy döntött, hogy befejezi karrierjét.
Az egykori futballista elmondta azt is, hogy az emlékezetes és szerencsétlen lengyelországi látogatása óta nem került csirke a tányérjára. Sőt, azóta áttért a vegetáriánus étrendre.