MENÜ
2024. árpilis 27.
Zita
Szakmaváltás? Többmilliós fizetés után bruttó 350 ezer forint?

Szakmaváltás? Többmilliós fizetés után bruttó 350 ezer forint?

penzcentrum.hu

Új hivatásba vághatja a fejszéjét, a több milliós fizetést 240 ezres havi bér váltaná.

Varga Judit, a volt igazságügyi miniszter részt vett egy hosszú interjúban Hajdu Péter Frizbi című műsorában, ahol többek között beszélt 16 éves házasságáról Magyar Péterrel és az új szenvedélyéről is.

Az adás végén Hajdu arról beszélt Vargának, hogy úgy érzi, ő hirtelen mindent elvesztett, véget ért a politikai karrierje és a házassága is. Varga válaszában elmondta, hogy mégis boldog embernek érzi magát azóta, hogy kilépett a bántalmazó kapcsolatból, és visszanyerte azt az énjét, aki azelőtt volt, hogy Magyar Pétert megismerte.

A politikai karrierjére vonatkozóan pedig elmondta, hogy számára a politika inkább a szolgálatról szólt, és csak egy életszakasz volt, amit bár nehézségekkel teli volt, mégis fantasztikusnak élt meg. Ugyanakkor nem érez csalódottságot, és most végre van ideje olyan dolgokra is, mint a gyerekkori álmok kiteljesítése, ezért beiratkozott egy asztalosképzésre.

Ha ez az egész őrület, ami itt most zajlik, engedi azt a szabad szellemi kapacitást nekem, hogy tudjak most már tényleg a fafajtákkal foglalkozni – mert a múlt héten kezdődött és bő egy évig tart –, akkor fogok kapni, ha jól csinálom, egy középfokú szakmai képesítést. Szeretném komolyan venni ezt a dolgot – mondta az adásban. Hozzátette, hogy bár nem tudja, hova vezet majd ez az út, sok ismerőse sikeres pályát futott be előtte fehérgalléros munkával, majd rájött, hogy nincs eredménye annak, amit csinál. Úgy véli, most itt az ideje látni az eredményeket, amiken dolgozott, és reméli, hogy ezeket az eredményeket el fogja érni. Érdekességként megemlítette, hogy Windisch László, az ÁSZ elnöke, akivel nemrégiben kézen fogva látták Varga Juditot, szintén asztalosképzésen vett részt 2020 óta.

A KSH egy pár hete hozta nyilvánosságra a teljes munkaidőben alkalmazásban lévők fizetéseiről szóló adatokat. A politikusok az adatbázis szerint alaphangon 2 083 450 forintot kapnak havonta bruttó, a bútorasztalosok pedig a legfrissebb adatok szerint átlagosan bruttó 353 652 forintot. Tehát a politikusok átlagosan nettó 1 364 659 forintot, míg az asztalosok átlag nettó 235 178 forintot vihetnek haza havonta.