Tam_Bau
MENÜ
2024. árpilis 27.
Zita
Sokba került ez a kerítés

Sokba került ez a kerítés

24.hu

„Nem hiszem, hogy embereknek más emberek magántulajdona mögött kéne sétálniuk."

Egy kordonokból és zöld műanyag blokkokból álló kerítést húzott fel egy csoport kaliforniai háztulajdonos, hogy ezzel megakadályozzák a nyilvános hozzáférést a házaik mellett elhelyezkedő 7 méter széles tengerparthoz. Dacolva azzal, hogy 4,7 millió dolláros (1,7 milliárd forintos) bírságot kaptak az előző kerítésük miatt – írta az SFGATE.

Az aptosi tulajdonosokat az bántja, hogy bárki elmehetne drága házaik mellett a 7 méter széles és 400 méter hosszú tengerparton.

A háztulajdonosok szövetsége, a Rio Del Mar Beach Island Homeowners Association szerint a hatóságok sértik meg a törvényt, nem ők, hiszen a tengerpart magántulajdon az ő vélekedésük, és egy legfelsőbb bírósági döntésértelmezésük szerint.

Vélhetően attól is tartanak, hogy a szabad tengerpart miatt csökkenne az ingatlanjaik értéke. A New York Post két öt hálószobás, eladó ingatlant említ, az egyiket 9, a másikat 13 millió dollárért kínálják, azaz 3,3 és 4,7 milliárd forintért.

Az egyik tulajdonos az SFGATE-nek úgy nyilatkozott:

Nem hiszem, hogy embereknek más emberek magántulajdona mögött kéne sétálniuk.

Nem szeretek a homokban sétálni, nem nekem való. Igen, a járdák is szűkek a házak előtt. Nem próbáltam tolószékkel elmenni ott. Azt gondolom, hogy ez egy egyéni probléma.”

A környék lakói már többször is megpróbálták megakadályozni a szabad átkelést a tengerpartnak ezen a részén, legyen szó kukákról, kerítésről.

Úgy tűnik, időt, erőfeszítést és pénzt sem sajnálnak, hogy megakadályozzák a biztonságos és szabad hozzáférését ennek a területnek – nyilatkozta Rio del Mar terület felügyelője, azaz egyik önkormányzati vezetője, Zach Friend. a SiliconValley.com-nak.