Tam_Bau
MENÜ
2024. július 20.
Illés
Segít a képzelet

Segít a képzelet

senior.hu • fotó: famouscampaigns.com

Bárányokat számolgathatunk elalvás előtt ezen a rendhagyó szálláshelyen.

Nem tud aludni? Számoljon bárányokat – bizonyára mindenki hallotta már ezt a bölcsességet.

Akár meg is fogadhatjuk a tanácsot, ugyanis egy újonnan nyíló, szállást és reggelit biztosító hely az Egyesült Királyságban különleges alvásélménnyel is vár. Az átlátszó buborék Sussex-ben, vidéki környezetben, egy állatokkal teli farmon került felállításra.

A szállást speciális felmérést követően tervezték, amelynek során 2 ezer főt vizsgáltak és kiderült, hogy 44%-uknak nehézséget okoz az elalvás. 21% az idegeskedés miatt nem tudta álomra hajtani a fejét, például a növekvő árak, dráguló megélhetés miatt. 23%-uk pedig a munka miatt aggódott. A megkérdezettek hasonló arányban rossz alvásra panaszkodtak, 10%-uk pedig arra sem emlékezett, hogy mikor aludt utoljára. A jobb alvásminőség érdekében 14%-uk kipróbálta a vizuális taktikákat, amilyen például a bárányok számolgatása is.

Ezek a technikák sokat segíthetek az elalvási nehézségeken. A birkák számolgatása nem csupán legenda, de egy kipróbált és tesztelt technika. Segít lenyugodni és a vizualitás használatával támogatja a nyugodt, békés környezetben történő ellazulást. A természet közelsége és a csend is jótékony hatással bír az alvásminőségre.

Theresa Schnorbach alváskutató szerint a rendszeresen végzett birkaszámolás csökkenti a pulzusszámot, nyugodtabb légzéshez és a paraszimpatikus idegrendszer aktiválásához vezet. A képzeletelterelés hatékony kognitív stratégia az alvás elősegítésére, amikor a lehető legrészletesebben képzelünk el pihentető és kellemes képeket, például bundás bárányokat, ahogy a kerítésen ugrálnak át.

A panzióban egy kényelmes franciaágy vár. A környék lenyűgöző, a kilátás elképesztő. A vacsora után a karámba vonuló bárányokat számolgathatjuk, ha elég korán megyünk lefeküdni, álmunkat pedig a csillagos égbolt őrzi.

A “Shleep Sanctuary” várhatóan 2023 nyarán nyílik.