Tam_Bau
MENÜ
2024. június 14.
Vazul
Padlófűtés hidegburkolatok alá

Padlófűtés hidegburkolatok alá

nordart.hu

A padlófűtés az alulról érkező sugárzó hőhatás miatt az ember számára az egyik legkedvezőbb fűtési rendszer.

Új építésnél, nagy felújításnál tökéletes megoldás a helyiségek fűtésére az Elektra elektromos padlófűtés. Gyorsan és könnyen telepíthető, és hideg burkolatok alatt önálló fűtésként is tökéletesen funkcionál, ha elegendő szabad padlófelület áll rendelkezésre. A kétféle válaszható teljesítmény garantálja, hogy mindenki megtalálja az épülethez és az igényeihez legjobban illeszkedő megoldást.

Hova ajánljuk?

  • Vizes helyiségekbe, ahol gyakrabban járunk cipő vagy papucs nélkül, valamint a fűtőszőnyeg telepíthető épített zuhanyzók alá is
  • Előszobák, konyhák fűtésére, ahol kevesebb a bútorzat és nagyobb a szabad padlófelület
  • Egyéb hidegburkolatú helyiségekbe. Javasolt burkolattípusok: csempe, kőpadló, terrakotta, minden olyan típus, ahol a burkolat közvetlenül érintkezik a padlófűtéssel

Az elektromos padlófűtés előnyei:

Több kutatás is kimutatta, hogy a padlófűtés az alulról érkező sugárzó hőhatás miatt az ember számára az egyik legkedvezőbb fűtési rendszer és a legnagyobb komfortérzetet adja.

  • Vizes padlófűtésekhez képest sokkal gyorsabban és egyszerűbben, akár utólag is telepíthető
  • Nagyon vékony kialakítás, csupán 4 mm vastag, így nem emeli meg lényegesen a padlószintet
  • Intelligens vezérlési lehetőség, akár távvezérléssel is

Hogyan működik?

A padlófűtést előre gyártott, fél méter széles tekercsekben, meghatározott hosszúságokban forgalmazzuk. Mindegyik tekercs egy műanyag hálóból és az erre felfűzött elektromos fűtőkábelből áll. A tekercsek 4 m hosszú hidegvégben végződnek, ezt kell elvezetni egy fali termosztáthoz, ami majd a fűtést vezérli.

Az Elektra padlófűtések telepítéséről ebben a blogbejegyzésünkben írtunk részletesen, illetve a fenti videó is nagyon sok támpontot ad.

Vezérlés

Fontos! A padlófűtés működéséhez mindenképpen szükséges egy padlóhőmérséklet érzékelővel ellátott fali termosztát. 

Kétféle teljesítményben

  • 160 W/m2 – Önálló fűtésként
    100 W/m2 – Elsősorban kiegészítő fűtésként, vagy nagyon jól szigetelt épületekbe akár önálló fűtésként is

Garancia

A gyártó 20 év szavatosságot vállal a fűtőszőnyegre. Ez a fűtőszőnyeg meghibásodása esetén érvényes, ha külső behatás miatt esett kár benne, akkor a garancia nem él. A garanciális ügyintézés magában foglalja a burkolatcsere költségét is. Ha külső behatás miatt sérült a fűtőszőnyeg, akkor javítókészlet alkalmazásával orvosolható a probléma. A javítókészlet elérhetőségéről és használatáról munkatársaink tudnak bővebb felvilágosítást adni.