Tam_Bau
MENÜ
2024. árpilis 19.
Emma
Otto, a mini otthon

Otto, a mini otthon

colore.hu

Így lett az egykori iskolabuszból lakályos otthon.

Ailsa és Paul egy napon úgy döntöttek, hogy kivesznek egy év szabadságot, és furgonjukkal bejárják egész Európát. A hónapokon át tartó utazás után azonban egy még nagyobb kalandba vágtak: egy régi, amerikai iskolabuszból meghitt otthont kreáltak. Ő lett Otto.

Amikor valaki egy guruló járművet alakít át otthonná, joggal feltételezzük, hogy egy mobil otthon kialakítása a cél, mellyel aztán meghódíthatja a világot. De Ailsa és Paul máshogy gondolták: az utazgatásra ott volt nekik Hank, a furgon, ezért leendő otthonuknak egy bérelt telken találtak állandó helyet, víz- és villanycsatlakozással. Paul belevetette magát a busz átalakításába, és három hónap leforgása alatt a lepukkant járműből ámulatba ejtő mini otthont varázsolt.

Felújítás kreatívan és környezettudatosan

Nemcsak az anyagiak, hanem a környezettudatosság szempontjából is fontos volt számukra, hogy minél több újrahasznosított alapanyagot építsenek be a házba. Így a legtöbb burkolat, néhány bútor, illetve a polcok a helyi raklapudvarból megmentett faanyagból készültek el. De régi fűtéscsövek is lehetőséget kaptak a megújulásra, és egy mesés, patinás kanapékeretként születhettek újjá. A szemfülesek pedig azt is észrevehetik, hogy néhány olyan bútor és dekoráció őrzi a busz eredeti atmoszféráját, mint például egy retro bőr ülés, vagy a mennyezetre ragasztott feliratok.

De mi fér bele 27 négyzetméterbe?

Lényegében minden, ami bármely más otthonba! Az ügyes helykihasználásnak és a rengeteg rejtett tárolónak köszönhetően jutott a buszban hely egy meghitt hálószobának, ahol a megmagasított ágy alatt lapuló rekeszekben bújnak meg láthatatlanul Ailsa és Paul személyes tárgyai. A hálót elhagyva máris belebotlunk az aprócska fürdőszobába, melyben viszont minden megvan, amit csak kívánhat az ember: egy vagány zuhanyfüggönnyel ellátott tusoló, és vécé. A konyhában egy normál méretű hűtő, mikró, sütő főzőlappal és mosogató is helyet kapott. Mi több, még egy minibárt is sikerült kreálni, ami elmondásuk szerint remek szolgálatot tesz egy kis esti relaxálás alkalmával