MENÜ
2020. július 9.
Lukrécia
Ötlet

Ötlet

Takács Zsuzsa • fotó: tripadvisor.com

Élt egyszer egy szegény ember, az Óperencián túl. Valamelyik latin-amerikai állam meseszép tengerpartján halászatból tengette életét.

Aztán gondolt egyet, és a sziklák szabdalta festői parton lerakott egy műanyag kerti asztalt. Sógora nagyon jól főzött, ezért kinevezte szakácsnak, és egy kezdetleges főzőhelyet készített a szabadban. Az előkészítést, logisztikát a gyerekei és a családja segíti, és máris kész a szolgáltatás: friss fogások és italok a szabadban. Állítólag egyetlen visszatérő vendége van, akinek több széket is elhelyez, hogy ne érezze egyedül magát. Micsoda ötlet, gondoltam a tévériportot látva, de hamar rájöttem, a magyar leleményesség sem marad el. A Dunakanyarban is vannak követői a nagyszerű gondolatnak, miszerint használjuk fel mindezt, ami adatott, éljünk a környezeti lehetőségekkel, és nem feltétlenül csak a sokmilliós beruházás jelentheti az üzleti sikert. A Kertünk bár és kilátó például pontosan az, amit a neve sejtet, a fáradt kiránduló vagy túrázó nyugágyat, széket talál, frissítő italt, ételt fogyaszthat, akár plédre is leheverhet. Asztalnak megteszi az újrahasznosított kábelorsó, semmi nagyzolás vagy felesleges költekezés. Lényeg a Pilis látványa, kulcsszó az ötlet, a kreativitás. Vendéglátás, egy kicsit másként.