MENÜ
2024. május 6.
Ivett, Frida
Óriási, külföldiekből álló sor kígyózott a magyar benzinkút felé

Óriási, külföldiekből álló sor kígyózott a magyar benzinkút felé

vezess.hu • fotó: kronikaonline.ro

Csak magyar forgalmi engedéllyű járművek tankolhatnak 480 forintért.

A külföldi rendszámmal érkező autósok még utoljára fel akartak tankolni a hatósági áras magyar üzemanyagból, és mivel mindenkinek egyszerre jutott eszébe a nagy spórolós ötlet, komoly sor alakult ki.

Péntektőll, május 27-től csak magyar forgalmi engedéllyel rendelkező járművek tankolhatnak 480 forintért a hazai benzinkutakon.

Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter szerint Európában Magyarországon lehet a legkedvezőbb áron tankolni a 480 forintos ármaximum miatt, de vannak visszaélések, és nagyon jelentős a benzinturizmus is.

Ezért a kormány úgy döntött, hogy lényegében azonnali hatállyal csak a magyar rendszámú autók számára teszik lehetővé a kedvezményes tankolást a magyar benzinkutakon. A külföldi autósok péntektől csak piaci áron tankolhatnak.

A hír bejelentése után komoly torlódás alakult ki a Magyarországra tartó, tankolni vágyó autósok miatt. Az ujszo.com beszámolója szerint a “szokásos intenzívebb forgalomnál is nagyobb nyomás alá került a komáromi Erzsébet híd, amelyre fel sem fért a 6-700 méter hosszú, Magyarországra tartó kocsisor. Úgy tűnik, a szlovákiai autósok inkább a legelső töltőállomásokat veszik célba, így például a Dél-Komárom utáni első kúton csak pár gépkocsi lézengett délután ötkor.”