Tam_Bau
MENÜ
2024. árpilis 27.
Zita
Norvég fûtôpanel: a múltból a mába

Norvég fûtôpanel: a múltból a mába

Egyre többen keresik a gázfűtés alternatíváit, és ezek közé tartozik az elektromos fűtés.

Ez a sokoldalú, kényelmes és jól szabályozható fűtési mód méltán nevezhető okos beruházásnak. Ráadásul az állami támogatások igénybevételével kedvező megoldások léteznek a családok számára.

Az elektromos fűtésen belül több lehetőség közül választhatunk, így a hőtárolós padlófűtéstől kezdve a direkt padlófűtésen és elektromos radiátorokon át egészen az elektromos fűtőpanelekig, melyek népszerűsége hatékonysága mellett egyszerű beruházási igénye miatt is töretlen. A széles választékból nagyon sokan a norvég fűtőpanelt választják, ami valószínűleg nem véletlen. Az első próbálkozástól, a ’60-as években gyártott padlóra helyezett hősugárzótól azonban hosszú út vezetett a falra szerelhető termosztátos szerkezetig, amit a norvég Adax egykor megalkotott, és az igényeknek megfelelően folyamatosan fejlesztett. Közel fél évszázada forradalmi technológiának számított, ami ma már életünk részévé vált. A szakmai elismerés csak tovább bővítette a felhasználói kört, amikor megkapta a Norwegian Design Council „Award for Design Excellence”-díjat az Adax Neo fűtőpanel.

Ez a mai napig közkedvelt és keresett termék digitális kijelzővel és könnyen hozzáférhető kezelőpanellel rendelkezik, felsőkategóriás, elérhető áron. Nagyon jól mutat modern környezetben, és méltán van helye a lakásokban, üdülőkben éppúgy, mint irodákban, üzlethelyiségekben, bárhol, ahol elektromos csatlakozás található. Az energiatakarékosság jegyében Wifi-technológiával is ellátták. A digitális vezérlés és kiváló hatásfok révén az egyik leggazdaságosabb üzemeltetés érhető el vele. Nem a hagyományos izzószállal működik, hanem egy speciális fűtőbetéttel, amely az izzószálaknál jóval alacsonyabb hőmérsékleten fűt, ezáltal kevesebb áramot fogyaszt. Egyhetes ciklusban is előre programozható, így munkába menet, vagy este hazaérkezve, mindig fűtött helyiségbe érkezhetünk, mégpedig takarékos megoldással.