Tam_Bau
MENÜ
2024. árpilis 24.
György
Nem zárnak le a második hullámnál Amerikában

Nem zárnak le a második hullámnál Amerikában

szeretlekmagyarorszag.hu

„Ha leállítjuk a gazdaságot, azzal még több kárt okozunk.”

– Nemcsak gazdasági károkról van szó, hanem mindenről, ami ezzel összefügg, akár egészségügyiekről is – mondta az amerikai pénzügyminiszter. Több állam kormányzója is hasonlóképp nyilatkozott.

„Nem állítjuk le az amerikai gazdaságot a koronavírus-járvány esetleges újabb hulláma esetén - jelentette ki Steve Mnuchin pénzügyminiszter. "Megtanultuk, hogy ha lezárjuk a gazdaságot, akkor azzal még több kárt okozunk, s nemcsak gazdasági károkról van szó, hanem mindenről, ami ezzel összefügg, akár egészségügyiekről is" - fogalmazott Mnuchin a CNBC televízióban.

A miniszter kifejtette, hogy "rengeteg kórházi kapacitás áll rendelkezésre" a járvány esetleges újabb fellángolása esetére. Hozzátette, "nagy előrehaladás történt a vírustesztelésekben" is.

A korábbi tapasztalatok szerint ezek a járványok az első hullám lecsengése után általában fél évvel később újra jelentkeznek. De mi van, ha nem cseng le az első hullám?
Mnuchin a hét elején már jelezte, hogy a kormányzat támogat egy újabb gazdaságélénkítő csomagot. Csütörtökön azt mondta: a korábbi csomagokból eddig 1,6 ezer milliárd dollárt pumpáltak a gazdaságba, és további ezermilliárd a jövő hónapban kerül a gazdaság vérkeringésébe. "Felkészültünk rá, hogy visszatérjünk a kongresszusba és ismét pénzt kérjünk az amerikai dolgozók megsegítésére" - hangsúlyozta.