MENÜ
2024. árpilis 28.
Valéria
Nem volt hajlandó bevonulni és embert ölni, inkább öngyilkos lett az orosz rapper

Nem volt hajlandó bevonulni és embert ölni, inkább öngyilkos lett az orosz rapper

444.hu

„Nem hajlandó valamilyen eszméért kioltani egy másik ember életét, mert ehhez egyszerűen nincs joga."

Krasznodarban öngyilkos lett egy 27 éves orosz rapper, a Walkie művésznéven futó Ivan Vitaljevics Petunyin, mert nem volt hajlandó bevonulni a seregbe, és harcolni Ukrajna – „saját vérei” – ellen a fronton.

A férfi holttestét a városban található Kongressznaja utca egyik toronyépületének közelében találták meg, nem sokkal azután, hogy közzétett egy videót a Telegram-csatornáján.

A videóban Petunyin, aki korábban szolgált már a seregben, és pszichés problémákkal kezelték, arról beszél, hogy nem akar gyilkos lenni, márpedig az oroszoknak, akiket foglyul ejtett egy mániákus őrült, itt most három lehetősége maradt: vagy öl, vagy börtönbe vonul, vagy megöli magát. Azt is elmondja, végképp nem hajlandó valamilyen eszméért kioltani egy másik ember életét, mert ehhez egyszerűen nincs joga.

Petunyin szerint a részleges mozgósítás hamarosan teljessé válik, és mivel van két keze és egészséges, fegyvert kényszerítenek majd a kezébe. Ezután elnézést kér szeretteitől, amiért az elvei fontosabbak számára az életénél, és a fájdalmuknál. Az viszont az ő döntése ugyanis, hogyan hal meg: saját döntéséből, vagy úgy, mint aki sötét eszmét szolgált utolsó pillanataiban is.

Egy hónap alat mint 194 000 orosz állampolgár menekült át a szomszédos Grúziába, Kazahsztánba és Finnországba, miután az orosz elnök elrendelte a részleges mozgósítást. Rengetegen pánikszerűen reagáltak a bejelentésre, voltak, akik szándékos végtagtöréseket szenvedtek, csak hogy megússzák a bevonulást.