MENÜ
2024. árpilis 18.
Andrea, Ilma
Mutatós lakóbuszként kelt új életre a kisteherautó

Mutatós lakóbuszként kelt új életre a kisteherautó

24.hu

A tábori élmény eléréséhez és a kényelem maximalizálásához 2 napvitorla és 2 függőágy is tartozik.

Mindannyian szeretnénk olykor csak úgy beülni az autóba, és nekivágni a nagyvilágnak. Olyan jó lenne, ha csak mehetnénk, és beutazhatnánk mindent, szállásra pedig nem lenne gondunk, mert ott, ahol tetszik, megállnánk. Persze ehhez kell egy jó lakóautó, amit kibérelünk. Vagy kell egy átalakított kisteherautó, amivel neki lehet futni a kilométereknek.

Laskovics Dávid ez utóbbi megoldást választotta – saját kezűleg alakította át egy hónap alatt kisteherautóját.

Az ötlet, hogy átalakítsam az addig csak szerszámok szállítására használt kisteherautómat lakóautóvá 1 éve jutott eszembe egy horvátországi nyaralás alkalmával. Mivel egyedi kivitelezésekkel foglalkozom, nem is volt kérdés számomra, hogy az átalakítás minden mozzanatát magam fogom elvégezni – mondta el kérdésünkre Dávid.

Az autó teljes átépítése 1 hónapot vett igénybe, ezalatt speciális szigetelést, korrózió védelmet és két oldalablakot kapott, ezután pedig egy svéd borovi fenyő lambéria borítás is felkerült rá. A teljes átalakítás nagyjából 250.000 forint anyagi ráfordítással járt.

Jelenleg 1 személyes ágy van benne, de 20 perc alatt átalakítható 2 személyesre. A tetőn kialakított franciaágy méretű platform alvásra, vagy csillagokat nézni is tökéletes – árulta el a kivitelező, akinek további tervei közt egy napelem felszerelése is szerepel, de szeretne elektromos fűtést és szellőzőt is kialakítani.

Nagyon jól sikerült az átalakítás, büszke vagyok rá. A visszajelzések is nagyon pozitívak, és persze több alkalommal kipróbáltam, így a funkcióját is tökéletesen betölti – mondta el a designer. Elárulta, a terv az volt, hogy minél közelebb kerüljön a természethez, így kényelmi eszközök szándékosan nem kerültek az autóba. Az utazások során a busz így is tökéletesen kielégíti az igényeket.

A főzés gázégővel, a zuhanyzás kempingzuhannyal történik. A tábori élmény eléréséhez és a kényelem maximalizálásához 2 napvitorla és 2 függőágy is tartozik, ezek az autóhoz is könnyedén rögzíthetők. Éjszaka lampionok szolgáltatják a hangulatot belül és kívül is.

Az autó átalakítása utáni igazi főpróba egy 12 napos horvát-szlovén körút volt, ahol Dávid és a párja ketten próbálták ki az autót.

Indulásunkat megelőzően egy jól átgondolt útitervet állítottunk össze, melyet természetesen sikerült otthon hagyni, így a „camper” nyújtotta szabadsággal élve olyan helyeken álltunk meg, ahol épp kedvünk tartotta – mesélte el Dávid.

Kiindulópontként a horvát tengerpart déli részére esett a választásuk, onnan útjukat Pag szigetére tervezték, majd végig a tengerparton, érintve az Isztriai félszigetet fel egészen északra a szlovén Triglav Nemzeti Parkba. Levezetésként megálltak kicsit a Balatonnál is.

Az utazás összességében feledhetetlen, élményekkel teli volt, tele azzal a szabadsággal, amit egy „camper” tud nyújtani.

Igazi idő és korlátlanság, természet, sok nevetés, szabadság, szerelem.

A legkedvesebb élményem az volt, mikor Horvátországban egy csodálatos helyen, a parttól 2 méterre sikerült táborozni, így a naplementét és a napfelkeltét is a víz tükrében csodálhattam – emlékszik vissza a kivitelező.