Tam_Bau
MENÜ
2024. árpilis 20.
Tivadar
Modern építészet és az üveg

Modern építészet és az üveg

szephazak.hu

Az innovatív részletek jellemzik a mai modern építészetet.

Például a karcsúsított alu-fa keretek sorolása észrevehetetlen a speciális rejtett csavarkötés miatt. E nyílászárók rugalmasan tervezhetők egymás mellé, így sorolható üveg az üveggel, akár a sarkoknál is.

Az esztétikus megjelenés nemcsak az épületen kívül, hanem az épületen belül is érzékelhető, jelentősen emelve az enteriőrök minőségét. A vékony keretek külső oldala ellenálló alumíniumból készül, míg a belső, finoman megmunkált fakeret látványa az otthonosság kellemes érzetét kelti. Természetesen e rendszerek ablakoknál, terasz-, toló- és bejárati ajtóknál egyaránt alkalmazhatók.

A megfelelő hőszigetelés eléréséhez az üvegek vastagságát, bevonatát, távolságát, a távtartó anyagát és az üvegrétegek közé töltött gázt kell megfelelően kiválasztani.
Az üveg optimális megválasztása is lényeges szempont. Ha az üvegrétegek közötti nemesgáz telítettsége túl kicsi, akkor a gáztöltés szinte haszontalan, ha pedig túl nagy, akkor aránytalanul vastag hőszigetelő üveget kapunk, és a szigetelési paraméterek sem javulnak számottevően. A különböző rétegű üvegeknek eltér a maximális mérete. Megfelelő üveg használatával akár 2,7×3,4 méternél nagyobb szerkezetek is elkészíthetők, tehát teljes üvegfalak is kivitelezhetők. A nagy ablakoknál általában nem gondolunk a biztonságra. Legfeljebb az merül fel, hogy mennyibe fog kerülni az üveg cseréje, ha kitörik. E szerkezeteknél minden esetben javasolt a biztonsági üvegek használata, mivel így elkerülhetők az üvegek törésekor a személyi sérülések.