Tam_Bau
MENÜ
2024. árpilis 25.
Márk
Mit válasszunk a gázfűtés helyett?

Mit válasszunk a gázfűtés helyett?

-cs.-, fotó: nordart.hu

Az alternatív fűtési módozatok között egyre nagyobb szerepet kap az infrafűtés alkalmazása.

A rezsicsökkentési rendszer átalakításának hírére az emberek megrohanták a tüzéptelepeket, és nagyon sokan elgondolkodtak az alternatív fűtési módok mielőbbi bevezetéséről. A döntést az is sürgeti, hogy a gázellátás biztonsága is megkérdőjeleződött, ha lesz is elegendő gáz, nem tudni, mennyire fog emelkedni az ár. Érdemes számolni, és korszerűsíteni, aki teheti, annak a fenntartható és olcsón működtethető fűtési módokra átállni.

Korábban már többször írtunk arról, hogy az alternatív fűtési módozatok között egyre nagyobb szerepet kap az infrafűtés alkalmazása. Takarékos, környezetkímélő megoldás, ráadásul elhelyezése akár a mennyezeten is lehetséges. Ha nincs hely az oldalfalakon, zsúfolt a helyiség berendezése, vagy ha egy nagy térfogatú helyiségben koncentrált fűtés szükséges. A nordart.hu szerint lakásokban is egyre gyakrabban alkalmazzák az infrafűtést, azt is javára írják, hogy rendkívül energiatakarékos, könnyen fel- és leszerelhető, magunkkal vihető egy költözés esetén.
Ha azonnal nem tud valaki hőszivattyús fűtési módra átállni, vagy a napelemes rendszer kiépítését nem tudja jelenleg finanszírozni, akkor is jó megoldásnak tűnik az infrafűtés választása. Ez később kiegészíthető más rendszerekkel egybeépítve. Az elhelyezésére azonban nagyon figyelni kell, érdemes szakember tanácsát kikérni! Méretezése bonyolultabb, több tényező befolyásolja, mint az elektromos fűtőpanelek telepítését. Ez utóbbiak szintén megoldást jelenthetnek a gázfűtésről való átállás során. Ez azért is fontos szempont, mert az eddigi tapasztalatok alapján, a lakosság többsége csak akkor vált zöld fűtési módra, ha az olcsóbb, mint az eddig használt.