Tam_Bau
MENÜ
2024. árpilis 24.
György
Miért jó barlangban lakni?

Miért jó barlangban lakni?

sokszinuvidek.24.hu

Bámulatos lakássá varázsolták a 300 forintért vásárolt barlangot.

Az elrugaszkodott lakásárak miatt sok fiatal keres alternatív megoldásokat. Így tett Alexis Lamoureux és Lotte van Riel is, akiknek sikerült Alexis nagynénjétől megvásárolniuk egy csupasz barlangot a franciaországi Loire-völgyben, mindössze 300 forintnak megfelelő összegért.

Barlangban lakni tulajdonképpen rendkívül előnyös, és valójában nagyon népszerű. Csak Kínában becslések szerint 40 millió ember él így, de Európában is vannak barlangtelepek, például Franciaországban, Spanyolországban és Olaszországban.

Először is olcsóbb az építés és a karbantartás. Ennek oka, hogy a lakás alapja már megvan, és a kőből épített természetes szigetelés következtében télen kevesebbet kell fűteni, nyáron pedig hűteni. A barlangok másik nagy előnye, hogy rendkívül biztonságosak: nem omlanak össze és a földrengések sincsenek hatással rájuk. A legnagyobb problémát a barlanglakások esetében a lecsapódó víz jelenti.

Mindezeket a tényeket szem előtt tartva, Lamoureux 25 000 eurós kölcsönt akart felvenni, hogy megépíthesse álmai barlanglakását, de mivel a 23 éves fiatalember nem volt még hitelképes, 10 bank tagadta meg a hitelkérelmét. A fiatal pár azonban nem tett le a terveiről: három éven át a Lamoureux apjának éttermében dolgoztak, és folyamatosan rakták félre a pénzt, hogy megvalósíthassák álmukat.

Munka várt rájuk rengeteg. A barlangban természetesen nem volt vízvezeték, áram és szennyvízelvezetés sem. Kemény munka árán, de végül 4 év elteltével elkészült a csodálatos barlanglakás, amelyet a pár büszkén nevezhet a sajátnak.

Most a lakás egyik részében élnek, míg a lakás másik részét – egy fürdőszobás hálószobát kiadnak turistáknak. Nemrégen vadonatúj fürdőszobát is kialakítottak, csillogó-villogó káddal.