MENÜ
2024. árpilis 26.
Ervin
Mézeskalács-falu

Mézeskalács-falu

nlc.hu

Mézeskalácsból építették fel a teljes falut, a pap és a polgármester is cukormázas lett.

Idén újra megsütötték mézeskalácsból a Baranya megyei Geresdlak házait, közintézményeit, templomait, utcáit, lakóit – írja a bama.hu. Összesen 480 tojást, 13 kiló mézet, 50 kiló lisztet, 40 kiló cukrot, 5 kiló Ramát és 30 csomag fahéjat használtak fel a szervezők.


Annyira részletgazdag lett a mézeskalácsfalu, hogy még a polgármester is rákerült (a polgármesteri hivatalnál csípőre tett kézzel áll), a templomnál pedig Józsi atya és egy – esküvőre készülő – ifjú pár is helyet kapott.

A hatalmas asztalra felállított mézeskalácsfalu tavaszig látogatható.

Íme a geresdlakiak mézeskalácsreceptje:

Melegítsünk fel 4 evőkanál mézet, adjunk hozzá 5 deka Ramát, hogy a vaj felolvadjon.
Gyúrjuk össze a többi hozzávalóval (76 deka liszt, 34 deka porcukor, 1 csipet só, 4 egész tojás, 2 púpos teáskanálnyi szódabikarbóna, 1 púpos teáskanálnyi mézes fűszerkeverék).
Pihentessük a hűtőben egy éjszakára.
Süssük meg 160 fokon.