Tam_Bau
MENÜ
2024. árpilis 29.
Péter
Menedék a hegycsúcsok között

Menedék a hegycsúcsok között

roadster.hu / Kassai Eszter

Kszenia Kolesnyikova építész-dizájner álmodta meg a Glass House-t.

Egy olyan ingatlant képzelt el, amely hosszú, téglalap alakú szerkezetével két hegyet köt össze. Az ingatlan oszlopokon áll, melyeket egy csodálatos vizű tó medrébe süllyesztettek, így a konténerház lebegő hatást kelt.

A tengeri szállítmányozásból jól ismert konténerek némi fantáziával remek lakóhelyként tudnak szolgálni. Ezt bizonyította Kolesnyikova is akkor, amikor hatalmas üvegablakokkal és látványos, halászházakra emlékeztető borítással látta el az otthont.

A Glass House belső tere homok és terrakotta árnyalatokat kapott, melyeket a márvány, a travertin és a fa természetes anyaghasználatával egészítettek ki.

Az ingatlan belső tere három részre osztható. Megtalálható benne egy amerikai konyhás nappali, egy dolgozószoba fürdőszobával, valamint egy hálószoba, melyhez szintén külön fürdőhelyiség tartozik. Az életterek válaszfalak nélkül kapcsolódnak a hegyhez, így a természet szó szerint behatol az enteriőrbe.

A hagyományos japán kertekre emlékeztető homokpadló álomszerű hangulatot kölcsönöz a teaszobának, amelynek autentikus hangulatát a világítótestek fokozzák.