MENÜ
2024. árpilis 19.
Emma
Megválasztották a leginkább turistabarát várost

Megválasztották a leginkább turistabarát várost

aquamagazin.hu

Egy felmérés szerint Amszterdam a világ leginkább turistabarát városa.

 A top 20-as listában további kilenc európai város szerepel, de Budapest nincs köztük.

Ikonikus csatornáival, festői szépségű épületeivel és néhány sajátos tulajdonságával Amszterdam érdemelte ki a leginkább turistabarát város megnevezést az Authentic Vacations utazási iroda felmérésén. Ez részben meglepő, mert az utóbbi hónapokban, években a város több olyan intézkedést is hozott, amellyel a tömegturizmust szeretnék csökkenteni. Emellett az amszterdami szállásokra pluszadót róttak ki, megadóztatják a csoportos városnézést és más holland városokat ajánlanak maguk helyett.

A felmérés során a településeket különböző tényezők szerint pontozták, mint a hotelszobák száma, a repülőtér elérhetősége és minősége, a helyiek boldogsága, az angolnyelv-tudás, a biztonság és a turisták helyiekhez viszonyított aránya. A maximálisan elérhető pontszám 100 volt.

Amszterdam kimagaslóan teljesített a reptér közelsége és a helyiek boldogsága kategóriákban, összesen 70 pontot összegyűjtve. 67 ponttal Bécs került a dobogó második fokára, kiemelkedő pontszámmal a biztonság kategóriában, Dubaj pedig ugyanennyi pontot kapott, maximális pontszámmal a repülőtér minősége kategóriában – írta a turizmusonline.hu.


A 20 leginkább turistabarát város a következő:

Amszterdam
Bécs
Dubaj
London
Koppenhága
New York
Berlin
Sydney
Hongkong
Vancouver
Madrid
Párizs
Chicago
Dublin
Tokió
Barcelona
Melbourne
Róma
Bangkok
San Francisco