MENÜ
2024. március 29.
Auguszta
Megszűnt a benzinárstop

Megszűnt a benzinárstop

24.hu

„Utoljára a hetvenes-nyolcvanas években láttunk ilyet, hogy ilyen sorok alakultak ki a benzinkutaknál”.

Kedden késő este jelentették be, hogy a tájékoztató idején életbe lépő szabályozás nyomán véget ér a 480 forintos üzemanyag korszaka: a Mol irányárai szerint a 95-ös benzin immár 641 forintba, a dízel pedig 699 forintba kerül.

Hernádi Zsolt, a Mol elnök-vezérigazgatója arról beszélt: káosz alakult ki az ellátásban. Több kútnál teljes leürülés történt.

Hernádi hozzátette „utoljára a hetvenes-nyolcvanas években láttunk ilyet, hogy ilyen sorok alakultak ki a benzinkutaknál”.

Azzal folytatta, hogy minden tőlük telhetőt megtettek és megtesznek az ellátásbiztonság biztosításáért, és nem tudnak többet tenni, mint amit eddig tettek, ezt jelezték a kormánynak is. A Mol-vezér arról beszélt, a termelésből hiányzó benzin nagy részét az elmúlt hetekben Szlovákiából hozták. Az üzemanyaghiányra és a logisztikai problémákra csupán az import lehet megoldás. „Vissza kell állítani az importot” – tette hozzá, de megjegyezte, hogy ez nem egyik napról a másikra történik meg. Rögzítette: „Ma kell lépni ahhoz, hogy a jövő év elején stabil üzemanyagpiaccal rendelkezzünk.” Hozzátette: két hónap múlva egy újabb kritikus helyzettel nézünk majd szembe, mert az újabb uniós szankciók hatását szerinte akkor lehet majd érezni.